Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,4% για τον S&P - Θα δοκιμασθεί ο ΚΜΟ των 200 εβδομάδων

Wall Street: Πτώση 1,4% για τον S&P - Θα δοκιμασθεί ο ΚΜΟ των 200 εβδομάδων

495 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι traders προσπαθούσαν να κλείσουν μια τρομερή εβδομάδα που έφερε τον S&P 500 σε νέο χαμηλό για το 2022.


Ο Dow Jones έχασε 495 μονάδες ή 1,70% στις 28,730 μονάδες
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,48% στις 3,586 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,79% στις 553,93 μονάδες
O Nasdaq υποχώρησε 1,51% στις 10,57 μονάδες.

Μια έκθεση για τον πληθωρισμό που παρακολούθησε στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή έδειξε ότι οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Ο αντιπρόεδρος της Fed Λάελ Μπρέιναρντ υπογράμμισε την Παρασκευή την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού, λέγοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι «δεσμευμένη να αποφύγει την πρόωρη υποχώρηση» από την περιοριστική νομισματική πολιτική.

Οι μετοχές της Nike σημείωσαν απότομη πτώση στη χειρότερη ημέρα τους από το 2001, αφού η εταιρεία ανέφερε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν, αλλά τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των αποθεμάτων εμπόδισαν τα αποτελέσματα στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Η μετοχή υποχώρησε κατά 13%.

Sold off την Πέμπτη, με τον Dow να χάνει πάνω από 1% και τον S&P 500 και τον Nasdaq να πέφτουν περισσότερο από 2%. Οι επενδυτές στάθμισαν τις ανησυχίες για μελλοντικές αποφάσεις αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και τον αντίκτυπο στην αγορά.

Αυτές οι απώλειες οδήγησαν τους κύριους δείκτες για απότομες εβδομαδιαίες απώλειες. Ο S&P 500 έχασε 1% για την εβδομάδα. Ο Dow 1,1% και ο Nasdaq κινήθηκε 0,2% χαμηλότερα.

«Ήταν ένα σκληρό περιβάλλον τόσο για τις μετοχές όσο και για το σταθερό εισόδημα, κάτι που περιμέναμε με δεδομένες τις απόψεις μας σχετικά με τη διατήρηση των επιτοκίων υψηλότερα από τη Fed για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και οι αγορές αρχίζουν να προσεγγίζουν αυτήν την άποψη», δήλωσε ο Zachary Hill, επικεφαλής του διαχείριση χαρτοφυλακίου στην Horizon Investments.

«Στο εγγύς μέλλον, είναι πιθανό να συνεχίσουμε την αστάθεια της αγοράς με μια πτωτική προκατάληψη καθώς προχωράμε προς τη σεζόν κερδών», δήλωσε ο Hill.

Η Παρασκευή σηματοδότησε επίσης την τελευταία ημέρα του μήνα και το τρίτο τρίμηνο. Για τον Σεπτέμβριο, ο S&P 500 και ο Dow υποχώρησαν περισσότερο από 7% ο καθένας. Αυτή θα ήταν η χειρότερη μηνιαία απόδοση του Dow από τον Μάρτιο του 2020 και η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για τον S&P 500 από τον Ιούνιο. Ο Nasdaq οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία απώλειά του από τον Απρίλιο, χάνοντας 9,1%.

Μέχρι σήμερα, ο S&P 500 και ο Nasdaq κατευθύνονται προς το πρώτο σερί απωλειών τριών τριμήνων από το 2009, χάνοντας 4% και 2,7%, αντίστοιχα. Ο Dow υποχώρησε 5,4% το τρίτο τρίμηνο .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης