Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq, 0,3% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq, 0,3% για τον S&P και 1,4% για τον energy sector

44 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα σε μια ασταθή συνεδρίαση στην αρχή μιας σύντομης εβδομάδας συναλλαγών λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Οι φόβοι ότι η Κίνα μπορεί να επιταχύνει ξανά τους περιορισμούς του Covid μετά την αναφορά θανάτων από τον ιό επιβάρυνε τις αγορές, οδηγώντας τις ενεργειακές μετοχέςκαι τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα. Οι traders αναζήτησαν επίσης περαιτέρω μηνύματα από την Federal Reserve σχετικά με μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 44 μονάδες ή 0,13% στις 33,700 μονάδες, αν και οι απώλειες του δείκτη μετριάστηκαν από το άλμα της Disney.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% στις 3,949 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,4% στις 686,41 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,09% στις 11,024 μονάδες.

Οι μετοχές της Disney σημείωσαν άνοδο άνω του 7% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Bob Iger θα επιστρέψει στο τιμόνι του κολοσσού της ψυχαγωγίας, αντικαθιστώντας αμέσως τον Bob Chapek. Η επιστροφή του Iger στη Disney τερματίζει μια σύντομη και δύσκολη θητεία για τον Chapek, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του CEO τον Φεβρουάριο του 2020.

Το πρόσφατο ράλι της bear market είναι πιθανόν σε αναμονή λόγω μιας μικρότερης εβδομάδας συναλλαγών για τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών, η οποία μπορεί να δει αυξημένη αστάθεια και χαμηλότερους όγκους καθώς οι traders παίρνουν άδεια. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο με την ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο και κέρδισαν κάποια άνοδο με την ανάγνωση της περασμένης εβδομάδας για τις τιμές χονδρικής.

Οι traders την περασμένη εβδομάδα έκλεισαν τα μηνύματα από αξιωματούχους της Federal Reserve, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν λιγότερο με τα στοιχεία και επανεκτίμησαν την αισιοδοξία τους σχετικά με την πιθανότητα επιβράδυνσης του πληθωρισμού. Η αγορά θα λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία της κεντρικής τράπεζας από την Πρόεδρο της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ και του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ που θα μιλήσουν την Τρίτη.

«Με 375 μονάδες βάσης αυξήσεων επιτοκίων της Fed μέχρι στιγμής, μια ανεστραμμένη καμπύλη απόδοσης, οι αυξήσεις του πληθωρισμού και οι τιμές των εμπορευμάτων εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της αφήγησης, μπορούμε όλοι να συμπεράνουμε ότι έχουμε καθυστερήσει στον οικονομικό κύκλο», Liz Young, της SoFi ο επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων, είπε σε σημείωμα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη για την Ημέρα των Ευχαριστιών και θα έχει συντομευμένη ημέρα διαπραγμάτευσης την Παρασκευή. Αυτή την εβδομάδα, οι traders θα αφομοιώσουν περαιτέρω ομιλίες από τους epikefal;hw της Federal Reserve καθώς και αναφορές κερδών από τις Best Buy, Nordstrom, Dick’s Sporting Goods και Dollar Tree.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης