Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,5% για τον Nasdaq και 0,03% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,5% για τον Nasdaq και 0,03% για τον S&P

152 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, με την αγορά να κλείνει νωρίτερα λόγω διακοπών.

Ο Dow Jones άνοδο 152 μονάδων ή 0,45% στις 34.347 μονάδες καταγράφωντας την τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κερδών.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,03% και έκλεισε στις 4.026,12 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sectror υποχώρησε 0,30% στις 701 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,52% στις 11.226,36 μονάδες.

Ο Nasdaq επιβαρύνθηκε από την Activision Blizzard, η οποία υποχώρησε 4% λόγω του ότι η FTC θα μπορούσε να εμποδίσει τη Microsoft να αναλάβει την εταιρεία τυχερών παιχνιδιών.

Και οι τρεις δεικτες έκλεισαν υψηλότερα την εβδομάδα. Ο Dow σημείωσε άνοδο 1,78% και ο S&P 500 1,53% κατά τη διάρκεια της σύντομης εβδομάδας. Ο Nasdaq υστερεί σε σχέση με τους άλλους δύο δείκτες, αλλά εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 0,72% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι μετοχές κινήθηκαν σταθεροποιητικά στην αρχή της εβδομάδας καθώς οι traders περίμεναν τις ανακοινώσεις από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Νοέμβριο. Τα πρακτικά έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα αναμένει επιβράδυνση του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων στο μέλλον, γεγονός που έδωσε ώθηση στις μετοχές στο τέλος της εβδομάδας ακόμη και εν μέσω ασταθών συνεδριάσεων λόγω των χαμηλών όγκων συναλλαγών.
«Η σημαντική πλειοψηφία των συμμετεχόντων έκρινε ότι μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης πιθανότατα θα ήταν σύντομα κατάλληλη», αναφέρουν τα πρακτικά.

Σειρά από ισχυρα εταιρικά αποτελέσματα που σηματοδοτούν κάποια καταναλωτική άνοδο, ακόμη και εν μέσω ανησυχιών για οικονομική αδυναμία, ανέβασαν επίσης τις μετοχές.

Οι ανησυχίες για τα συνεχιζόμενα lockdown στην Κίνα κράτησαν τις αγορές υπό έλεγχο. Η χώρα εντείνει τους περιορισμούς για τον Covid αφού είδε τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Κίνα ανακοίνωσε τους πρώτους θανάτους από τον Covid από τον Μάιο.

Την επόμενη εβδομάδα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών θα βρεθούν τα αποτελέσματα από εταιρείες όπως η Kroger και η Ulta Beauty. Στο οικονομικό μέτωπο, οι traders θα παρακολουθούν τα σχόλια στελεχών της Fed, καθώς και την δημοσίευση της έκθεσης προσωπικών δαπανών κατανάλωσης την - τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Πέμπτης κεντρικής τράπεζας. Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης