Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,5% για Nasdaq και S&P και 2,7% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,5% για Nasdaq και S&P και 2,7% για τον energy sector

497 μονάδες έχασε ο Dow

 

Aπώλειες στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς η κοινωνική αναταραχή από τους παρατεταμένους περιορισμούς Covid στην Κίναεπιβάρυνε τις αγορές και πίεσε τις τιμές του πετρελαίου.


Ο Dow Jones έχασε 497 μονάδες ή 1,45% στις 33.849 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,54% στις 3,964 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,7% στις 681,78 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,58% στις 11,049 μονάδες.

Το Σαββατοκύριακο, ξέσπασαν διαδηλώσεις στην Κίνα λόγω της πολιτικής του Πεκίνου για τον μηδενικό Covid. Οι τοπικές κυβερνήσεις ενίσχυσαν τους ελέγχους του Covid καθώς αυξάνονταν τα κρούσματα, παρόλο που νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Πεκίνο προσάρμοσε ορισμένες πολιτικές που υποδήλωναν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρισκόταν στο δρόμο προς το άνοιγμα .

Οι εξελίξεις επηρέασαν τις παγκόσμιες αγορές, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου να κυμαίνονται γύρω από τα νέα χαμηλά του 2022 κατά την διάρκεια των συναλλαγών εν μέσω ανησυχιών για τη ζήτηση.
Οι μετοχές εταιρειών με μεγάλες παραγωγικές εγκαταστάσεις στη χώρα δέχθηκαν πιέσεις. Η Apple σημείωσε πτώση 2,8% αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η αναταραχή σε ένα εργοστάσιο στην Κίνα θα μπορούσε να σημαίνει 6 εκατομμύρια λιγότερες μονάδες iPhone Pro για το έτος.

«Όταν βλέπεις ότι η Apple δεν μπορεί να εκπληρώσει τις παραγγελίες για το iPhone της επειδή τα εργοστάσια στην Κίνα έχουν κλείσει, νομίζω ότι αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς κάτι σε μια χώρα μπορεί να επηρεάσει κάπου αλλού», δήλωσε η Victoria Fernandez, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Crossmark Global Investments.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν αυτήν την εβδομάδα περισσότερες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και μια σειρά από οικονομικές ανακοινώσεις που θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Τα προσωπικά δεδομένα κατανάλωσης και η έκθεση εργασίας για τον Νοέμβριο είναι μεταξύ των δεδομένων που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Επίσης στο επίκεντρο θα είναι ομιλίες από τον πρόεδρο της Federal Reserve Jerome Powell και άλλους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας για υποδείξεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να είναι οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης