Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον Nasdaq και πτώση 0,08% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,13% για τον Nasdaq και πτώση 0,08% για τον S&P
193 μονάδες έχασε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που δημοσιοποιούνται την Παρασκευή και θα μπορούσαν να καθορίσουν τον ρυθμό της μελλοντικής σύσφιξης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο Dow Jones υποχώρησε 193 μονάδες, ή 0,56% στις 34.396 μονάδες μετά από άνοδο 737 μονάδων την Τετάρτη.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,08% στις 4.076 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,40% στις 691,50 μονάδες.
O Nasdaq κέρδισε 0,13% στις 11.482 μονάδες.

Οι μετοχές της Salesforce υποχώρησαν περισσότερο από 8%, συμβάλλοντας στην πτώση του Dow, αφού η εταιρεία λογισμικού δήλωσε ότι ο συν-CEO της θα αποχωρούσε σύντομα. Ο δείκτης υποχώρησε έως και 460 μονάδες νωρίτερα στη συνεδρίαση.
Οι μετοχές της Costco υποχώρησαν περισσότερο από 6% αφού οι πωλήσεις του Νοεμβρίου επιβραδύνθηκαν στο 5,7% από άνοδο 7,7% τον Οκτώβριο, ένα δυσοίωνο σημάδι κατά την περίοδο αιχμής των εορταστικών πωλήσεων. Ο λιανοπωλητής χονδρικής ανέφερε επίσης μείωση 10,1% στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι traders ήταν επιφυλακτικοί πριν από τη σημαντική έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής. Η απόδοση της Πέμπτης σηματοδότησε μια μετατόπιση από το ισχυρό ράλι που παρατηρήθηκε την Τετάρτη, αφού ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τη σύσφιξή της.

Οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για τους μισθούς εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, το ποσοστό ανεργίας και τα ωρομίσθια την Παρασκευή για να μάθουν την αγορά εργασίας, η οποία ήταν σχετικά ισχυρή παρά τις ελπίδες συρρίκνωσης, καθώς η Fed προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό. Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 200.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, από 261.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι οι traders θα ελπίζουν σε έναν αριθμό θέσεων εργασίας που είναι σωστός - αρκετά αδύναμος ώστε να αναγκάσει τη Fed να επιβραδύνει λίγο τις αυξήσεις των επιτοκίων της, αλλά αρκετά ισχυρός για να αποτρέψει τους φόβους για ύφεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης