Χρηματιστήριο & Αγορές

Credit Suisse: Έως και 50 δισ. θα δανειστεί από την ελβετική κεντρική τράπεζα

Credit Suisse: Έως και 50 δισ. θα δανειστεί από την ελβετική κεντρική τράπεζα
Η Credit Suisse ανέφερε ότι έλαβε την απόφαση "να ενισχύσει προληπτικά τη ρευστότητά της" δανειζόμενη τα κεφάλαια από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας
Έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα θα δανειστεί η Credit Suisse από την ελβετική κεντρική τράπεζα και θα επαναγοράσει περίπου 3 δισ. από το χρέος της, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά της και να ηρεμήσει τους επενδυτές μια ημέρα μετά την κατακόρυφη πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) είχε δηλώσει στις 15 Μαρτίου 2023 ότι ήταν πρόθυμη να παράσχει ένα στήριγμα ρευστότητας στην Credit Suisse μετά την πτώση των μετοχών της κατά 30%.
Το sell off ήρθε αφού ο πρόεδρος της Saudi National Bank, βασικού μετόχου της Credit Suisse, απέκλεισε οποιαδήποτε περαιτέρω επένδυση.
Και αυτή η δήλωση ήρθε μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα στις παγκόσμιες τραπεζικές μετοχές στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank.
Σε ανακοίνωσή της σήμερα, 16 Μαρτίου 2023, η Credit Suisse ανέφερε ότι έλαβε την απόφαση "να ενισχύσει προληπτικά τη ρευστότητά της" δανειζόμενη τα κεφάλαια από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας στο πλαίσιο δανειακής διευκόλυνσης και βραχυπρόθεσμης διευκόλυνσης ρευστότητας.
Σχεδιάζει να προβεί σε προσφορά σε μετρητά για 10 τίτλους ανώτερων χρεογράφων σε δολάρια ΗΠΑ αξίας έως 2,5 δισ. δολαρίων και τέσσερις τίτλους ανώτερων χρεογράφων σε ευρώ αξίας έως 500 εκατ. ευρώ.
Οι προσφορές θα λήξουν στις 22 Μαρτίου.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>