Σε εφαρμογή το διαφοροποιημένο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Rosatom

Σε εφαρμογή το διαφοροποιημένο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της Rosatom
Η Rosatom εφαρμόζει επί του παρόντος ένα πρόγραμμα κατασκευής αιολικών πάρκων σε τρεις ακόμη περιοχές της Ρωσίας

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Rosatom ανέθεσε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στη Ρωσία. Από τον Ιανουάριο του 2021, το αιολικό πάρκο Kochubeyevskaya προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια και έχει γίνει το δεύτερο ολοκληρωμένο έργο της NovaWind JSC (τμήμα της Rosatom που είναι υπεύθυνη για έργα αιολικής ενέργειας).

Συγκεκριμένα, το εν λόγω project έχει εγκατεστημένη ισχύ 210 MW και αποτελείται από 84 ανεμογεννήτριες. Όπως επιβεβαιώνεται από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εγκατάσταση αποτελείται από τοπικό εξοπλισμό 65%.

Η Rosatom εφαρμόζει επί του παρόντος ένα πρόγραμμα κατασκευής αιολικών πάρκων σε τρεις ακόμη τοποθεσίες στο Stavropol Krai και στην περιοχή του Ροστόφ, στη Δυτική Ρωσία. Συνολικά, η Rosatom θα θέσει σε λειτουργία τα αιολικά πάρκα έως το 2024, με συνολική χωρητικότητα περίπου 1,2 GW.

5.JPG


To ενεργειακό παρελθόν της Rosatom

Ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής επέκτασης της Rosatom ήταν και παραμένει φυσικά η πυρηνική ενέργεια. Στο πλαίσιο όμως ενός διαφοροποιημένου ενεργειακού χαρτοφυλακίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός όμιλος αναδεικνύει τη σημασία των ΑΠΕ.

Η Rosatom αποφάσισε να επενδύσει στην αιολική ενέργεια το 2017, πιστεύοντας ότι η ταχεία μείωση του κόστους στη βιομηχανία ΑΠΕ θα αποτελέσει ανταγωνιστική απειλή για την πυρηνική ενέργεια. Διαθέτει σήμερα δύο αιολικά πάρκα στη Ρωσία, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία, Lagerwey.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης