Τελευταία Νέα

Συνεργασία 120 εκατ. ευρώ Siemens Gamesa - Siemens Energy στο ανανεώσιμο υδρογόνο

Συνεργασία 120 εκατ. ευρώ Siemens Gamesa - Siemens Energy στο ανανεώσιμο υδρογόνο
Συμβολή του υδρογόνου στην μείωση των εκπομπών CO2

Mια σημαντική καινοτομία στην αγορά του ανανεώσιμου υδρογόνου προωθεί η συνεργασία μεταξύ της Siemens Gamesa και της Siemens Energy, καθώς οι δυο εταιρείες αναπτύσσουν μια εμπορική υπεράκτια ανεμογεννήτρια που παράγει υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η επένδυση των εταιρειών ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ανανεώσιμο υδρογόνο, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα σε τομείς που αγωνίζονται να απεξαρτηθούν από τον άνθρακα, θεωρείται ένας σημαντικός τρόπος επίτευξης στόχων για τη μείωση των εκπομπών.

Νέες τεχνολογίες

Η κοινή προσπάθεια στοχεύει στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας ηλεκτρολυτών, η οποία απαιτείται για την παραγωγή υδρογόνου, σε υπεράκτιες τουρμπίνες.

«Πρόκειται πραγματικά για την ανάπτυξη ενός εμπορικά βιώσιμου προϊόντος. Δεν γνωρίζω καμία άλλη εταιρεία που συνδυάζει την αιολική ενέργεια, την ηλεκτρόλυση και την υπεράκτια τεχνολογία υψηλής τάσης όλα σε μία επιχείρηση», δήλωσε ο Christian Bruch, διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy, η οποία κατέχει το 67% της Siemens Gamesa, της μεγαλύτερης υπεράκτιας κατασκευής ανεμογεννητριών στον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa, Andreas Nauen υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε πλήρως την τουρμπίνα, η οποία έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.


Επενδύσεις και προσδοκίες

Αν και τα περισσότερα έργα σε ολόκληρη την ήπειρο βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο, η ΕΕ εκτιμά ότι οι επενδύσεις σε πράσινο υδρογόνο στην Ευρώπη θα μπορούσαν να φθάσουν τα 470 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2050 και να δημιουργήσουν έως 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Τα σχέδια της Siemens Energy και της Siemens Gamesa υποστηρίζονται από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία έχει διαθέσει 9 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει μια εθνική βιομηχανία υδρογόνου, με στόχο να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα.

Η Γερμανία, που συνορεύει με τη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα, θα ήταν μια καλή τοποθεσία για ένα πρώτο εμπορικό έργο, δήλωσε ο Nauen της Siemens Gamesa. Αυτό θα μπορούσε να έχει μέγεθος 100-200 MW, είπε, προσθέτοντας ότι οι πιθανοί πελάτες πρέπει να βρίσκονται πιο κοντά στην πηγή, καθώς η μεταφορά υδρογόνου που παράγεται από υπεράκτιες ανεμογεννήτριες θα απαιτήσει αγωγούς και όχι καλώδια τροφοδοσίας.

Οι βιομηχανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Thyssenkrupp και Salzgitter, αναζητούν τεχνολογία υδρογόνου για να τους βοηθήσουν να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης