Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ενεργειακές επενδύσεις ύψους 95 εκατ. ευρώ της RWE σε Γαλλία και Πολωνία

Ενεργειακές επενδύσεις ύψους 95 εκατ. ευρώ της RWE σε Γαλλία και Πολωνία
Η επενδυτική επιλογή της γερμανικής εταιρείας αφορά την κατασκευή αιολικών πάρκων

Την απόφαση να κατασκευάσει τέσσερα αιολικά έργα στη Γαλλία και την Πολωνία, συνολικής ισχύος 76 MW, έλαβε η RWE με την επένδυση να αγγίζει το ποσό των 95 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, τρία από τα έργα βρίσκονται στη Γαλλία, με τα 26 MW το project  «Les Pierrots» να σηματοδοτεί το ντεμπούτο της RWE στην αιολική αγορά της Γαλλίας. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν για τα άλλα δύο γαλλικά και πολωνικά έργα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Επίσης, το έργο Rozdrazew, ισχύος 17 MW στην Πολωνία βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πόζναν.


Αύξηση ισχύος

Αυτή η εξαγορά πρόσθεσε επιπλέον 2,7 GW στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Πολωνία στον υπάρχοντα αγωγό ανάπτυξης έργων της της RWE στα 22 GW. Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του νέου χαρτοφυλακίου - 1,9GW - βασίζεται στη Γαλλία.

Η αναπτυξιακή επιχείρηση περιλάμβανε επίσης μια ομάδα περισσότερων από 70 υπαλλήλων με εκτεταμένη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, η οποία είναι πλέον μέρος της RWE Renewables. Μέχρι το τέλος του 2022, η RWE δήλωσε ότι στοχεύει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε καθαρή χωρητικότητα άνω των 13 GW, με επένδυση καθαρού ύψους 5 δισ. ευρώ.

Η επέκταση εστιάζεται στη Βόρεια Αμερική, στις βασικές αγορές της στην Ευρώπη και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Kοινή εταιρία ΑΠΕ από ΔΕΗ με 49% και RWE με 51%

Όπως έγραφε και τις προηγούμενες μέρες το WEN, αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα επισφραγίσει τη συνεργασία της ΔΕΗ με την γερμανική RWE στην εγχώρια αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Μέσα στο Φεβρουάριο ΔΕΗ Ανανεώσιμες και RWE θα έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία επί της αρχής, η οποία μέχρι το καλοκαίρι θα συμπληρωθεί με τα απαιτούμενα νομικά κείμενα από τους δικηγόρους των δύο εταιριών για να πάρει την τελική της μορφή.

Τα πρώτα κοινά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται προς το τέλος του 2021 με αρχές του 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Η RWE διαθέτει συνολικό χαρτοφυλάκιο περίπου 46 GW εγκατεστημένης ισχύος.Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την E.ON, η εγκατεστημένη ισχύς της RWE από Ανανεώσιμες Πηγές θα είναι μεγαλύτερη από 9 GW.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης