Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

«Πέταξαν» οι παραγγελίες της Nordex το 4ο τρίμηνο του 2020

«Πέταξαν» οι παραγγελίες της Nordex το 4ο τρίμηνο του 2020
Ο Όμιλος Nordex έχει εγκαταστήσει πάνω από 30 GW χωρητικότητας αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 40 αγορές

Άκρως παραγωγικό ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2020 για την Nordex, η οποία έκανε κρατήσεις παραγγελιών συνολικού ύψους 2.261 MW. Πρόκειται μάλιστα για αύξηση της τάξεως του 53% σε σύγκριση με τα 1.477 MW που είχε εξασφαλίσει την ίδια περίοδο για το 2019.

Οι 491 στρόβιλοι που παραγγέλθηκαν στο 4ο τρίμηνο αύξησαν τις παραγγελίες για το 2020 στα 6.020 MW σε σύγκριση με τα 6.207 MW το προηγούμενο έτος. Η πτώση αυτή οφείλεται σε περιστασιακές καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία, σημείωσε η εταιρεία.

Παράλληλα, η Nordex δήλωσε ότι το μερίδιο που αποδίδεται στους στροβίλους Delta4000 αυξήθηκε σε 81% για ολόκληρο το έτος από 44% το 2019. Μόνο ο στρόβιλος N163 / 5.X αντιπροσώπευε 877MW νέων παραγγελιών, ανέφερε.

Το «μερίδιο» της Ευρώπης

Η Ευρώπη αντιπροσώπευε το 49% των συμφωνιών το τέταρτο τρίμηνο, με 28% στις ΗΠΑ και 23% στη Λατινική Αμερική. Για ολόκληρο το έτος, η Ευρώπη αποτελούσε το 59% των συμβάσεων σε 16 χώρες, με τη Γερμανία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία και τη Γαλλία να είναι οι μεγαλύτερες αγορές. Οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 20% των παραγγελιών, ενώ έργα στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Κολομβία είχαν ως αποτέλεσμα το 21% του όγκου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Nordex, Jose Luis Blanco, δήλωσε: «Σημαντικά μεγάλα έργα και μεγάλος αριθμός παραγγελιών, ειδικά από τις ευρωπαϊκές βασικές αγορές μας, που καταγράφηκαν στο τέλος του έτους, εξασφάλισαν ότι μπορούσαμε να επαναλάβουμε την ισχυρή απόδοση παραγγελιών του 2019 το 2020. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί τη νέα χρονιά. Η ζήτηση από τους πελάτες μας για αποδοτικές ανεμογεννήτριες και υποστήριξη της φιλικής προς το κλίμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζεται αμετάβλητα παγκοσμίως»

Το αποτύπωμα της Nordex

Ο Όμιλος Nordex έχει εγκαταστήσει πάνω από 30 GW χωρητικότητας αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 40 αγορές και έχει δημιουργήσει πωλήσεις περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 8.400 υπαλλήλους. Το δίκτυο κατασκευής του Ομίλου περιλαμβάνει εργοστάσια στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, την Ινδία και το Μεξικό. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων εστιάζεται σε χερσαίους στρόβιλους κατηγορίας 2,4 έως 5Χ MW που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της αγοράς χωρών με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο και περιοχών με περιορισμένη χωρητικότητα δικτύου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης