Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Equinor και BP ενώνουν τις δυνάμεις τους για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό project στις ΗΠΑ

Equinor και BP ενώνουν τις δυνάμεις τους για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό project στις ΗΠΑ
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προμήθειες ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής

Έργο συνολικής ισχύος 1.260 MW θα αναπτύξουν από κοινού Equinor και BP για την παροχή αιολικής ενέργειας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα Empire Wind 2 και άλλο έργο 1.230MW Beacon Wind 1 στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Μάλιστα, σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες προμήθειες ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Για τα έργα

Η μίσθωση για το Empire Wind έγινε το 2017 και αναπτύσσεται σε δύο φάσεις με συνολική χωρητικότητα άνω των 2 GW. Το 2019 έγινε για το Beacon Wind, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί με συνολική χωρητικότητα άνω των 2,4 GW.

Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν μια συνεργασία τον Σεπτέμβριο του 2020 για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ, με τη μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου να κατέχει το 50% του ενδιαφέροντος για τα περιουσιακά στοιχεία της Empire Wind και της Beacon Wind. Αυτή η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Equinor Anders Opedal δήλωσε ότι: «Αυτά τα έργα θα προσφέρουν οικιακή, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη Νέα Υόρκη και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις φιλοδοξίες του κράτους να γίνει παγκόσμιος υπεράκτιος αιολικός κόμβος. Η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ είναι μια από τις πιο ελκυστικές αγορές ανάπτυξης για υπεράκτια αιολική ενέργεια στον κόσμο».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι: «Οι επιτυχημένες προσφορές για το Empire Wind 2 και το Beacon Wind 1 αντιπροσωπεύουν ένα παιχνίδι αλλαγής για την υπεράκτια αιολική μας επιχείρηση στις ΗΠΑ και υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Equinor να είναι ηγετική εταιρεία στην ενεργειακή μετάβαση. Αυτά τα έργα θα υποστηρίξουν τη στρατηγική μας φιλοδοξία να γίνουμε παγκόσμια υπεράκτια αιολική βιομηχανία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης