Στα 3 δισ. ευρώ αυξάνει η Total την χρηματοδότηση στον τομέα των ΑΠΕ

Στα 3 δισ. ευρώ αυξάνει η Total την χρηματοδότηση στον τομέα των ΑΠΕ

Η Total αποχώρησε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου

Στα 3 δισ. ευρώ αυξάνει η Total το ύψος της χρηματοδότησης για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τα ομόλογα που θα εκδώσει, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής σε έργα ΑΠΕ. Μάλιστα, το ποσό των 1,7 δισ. προορίζεται για την απόκτηση του 20% του μεριδίου της ινδικής εταιρείας ΑΠΕ, Adani Green Energy Limited.

Το κεφάλαιο που αντλείται από την έκδοση ομολόγου θα επιτρέψει στον γαλλικό κολοσσό να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή του στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών με μειωμένο κόστος κεφαλαίου.

Με ένα σταθμισμένο μέσο κουπόνι 1,875%, η έκδοση ήταν «πολύ καλά δεκτή» από τους επενδυτές, δήλωσε η Total.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total, Jean-Pierre Sbraire, δήλωσε: «Αυτά τα υβριδικά ομόλογα παρέχουν κόστος κεφαλαίου συγκρίσιμο με αυτό των καθαρών παικτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επομένως είναι κατάλληλο για τη χρηματοδότηση εξαγορών σε αυτήν την επιχείρηση. «Αυτά τα ομόλογα θα χρηματοδοτήσουν με πολύ ανταγωνιστικό τρόπο την ανάπτυξή μας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για τη μετατροπή της Total σε μια ευρεία εταιρεία ενέργειας».

Οι ενεργειακές επενδύσεις της Total

Όπως είναι γνωστό ο γαλλικός κολοσσός έχει στρέψει το επενδυτικό του ενδιαφέρον στις ΑΠΕ. Η εταιρεία καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να στραφεί προς την ηλεκτρική ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας Patrick Pouyanne να δεσμεύεται για προσθήκη ενεργειακών assets το 2021.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Oddo BHF την περασμένη βδομάδα, στόχος της Total είναι τα 35 GW ακαθάριστης παραγωγικής ικανότητας έως το 2025 από περίπου 9 GW που είναι σήμερα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο επενδυτικός προϋπολογισμός για ηλεκτρική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.


Αποχώρηση από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου

Ο γαλλικός κολοσσός Total SE έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία ενέργειας που εγκατέλειψε το κύριο λόμπι πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ λόγω διαφωνιών σχετικά με τις κλιματικές πολιτικές, σύμφωνα με χθεσινή (18/1) της ανακοίνωση.

Η Total δήλωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη συμμετοχή της το 2021 στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) μετά από μια ανασκόπηση των κλιματικών θέσεων του λόμπι, χαρακτηρίζοντάς τις ως «μερικώς ευθυγραμμισμένες» με την εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης