Τελευταία Νέα

Μελέτη των Vattenfall - Preem στην παραγωγή υδρογόνου χωρίς καύσιμα

Μελέτη των Vattenfall - Preem στην παραγωγή υδρογόνου χωρίς καύσιμα
Η επένδυση σε υδρογόνο χωρίς ορυκτά θα μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για την παραγωγή περισσότερων βιοκαυσίμων
Σχετικά Άρθρα

Μια σημαντική μελέτη για μεγάλης κλίμακας παραγωγής υδρογόνου χωρίς ορυκτά στη Σουηδία έχουν ξεκινήσει η Vattenfall με την Preem, στο πλαίσιο της νέας οδού για την παραγωγή βιοκαυσίμων.

Η συγκεκριμέμνη έρευνα θα εξετάσει τις ευκαιρίες για την κατασκευή μιας μεγάλης κλίμακας μονάδας παραγωγής στο διυλιστήριο στο Lysekil. Ο στόχος της Preem να παράγει 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα βιοκαυσίμων έως το 2030 μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών μεταφοράς έως και 12,5 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, που ισοδυναμεί με περίπου το 20% των συνολικών εκπομπών της Σουηδίας.

Αυτή η μετατόπιση στην παραγωγή θα απαιτήσει μια σημαντική παροχή υδρογόνου. Για αυτόν τον λόγο, οι Vattenfall και Preem αποφάσισαν να εξετάσουν τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών υδρογόνου της Preem με υδρογόνο χωρίς ορυκτά από εκτεταμένη ηλεκτρόλυση νερού.

Αντικείμενο μελέτης

Η μελέτη, που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι, δεν θα εξετάσει μόνο την παραγωγή υδρογόνου, αλλά και τη μελλοντική ηλεκτρική τροφοδοσία του διυλιστηρίου. Εάν η μελέτη αποδειχθεί θετική, το επόμενο βήμα μπορεί να είναι ο σχεδιασμός για την κατασκευή της πρώτης εγκατάστασης ηλεκτρόλυσης στο διυλιστήριο Lysekil, που κυμαίνεται μεταξύ 200 και 500 MW.

Ο επικεφαλής της βιώσιμης ανάπτυξης της Preem, Peter Abrahamsson, δήλωσε: «Η αυξημένη παραγωγή βιοκαυσίμων είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της συνολικής, μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής στρατηγικής της Preem.

Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε σκληρά για τη μείωση των εκπομπών παραγωγής. Η επένδυση σε υδρογόνο χωρίς ορυκτά θα μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για την παραγωγή περισσότερων βιοκαυσίμων, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές στα διυλιστήρια μας».

Ο επικεφαλής στρατηγικής της Vattenfall Andreas Regnell πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ θετικοί απέναντι στη συνεργασία μας και κάνουμε το επόμενο βήμα με την Preem. Οι μεταφορές χωρίς ορυκτά είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς εστίασης για τη μείωση του 1/3 των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη Σουηδία.

Η συνεργασία και η ηλεκτροδότηση μέσω υδρογόνου χωρίς ορυκτά είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς απολιθώματα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης