Η Vineyard Wind, ζητά από τον Biden επανεκκίνηση της άδειας για αιολικό πάρκο

Η Vineyard Wind, ζητά από τον Biden επανεκκίνηση της άδειας για αιολικό πάρκο
Η άδεια ακυρώθηκε ένα μήνα πριν από την κυβέρνηση Trump

 

Η Vineyard Wind, η εταιρεία ανάπτυξης του πρώτου μεγάλου υπεράκτιου αιολικού πάρκου των ΗΠΑ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 25/1/2021 ότι ζήτησε από την κυβέρνηση Biden να επανεκκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης αφού η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Donald Trump την ακύρωσε ξαφνικά τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι είχε ενημερώσει το Υπουργείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού των ΗΠΑ (BOEM )ότι το έργο δεν θα χρειαστεί να αλλάξει το σχέδιο κατασκευής του ως αποτέλεσμα της μετάβασης σε έναν νέο προμηθευτή στροβίλων, την General Electric Co.
Τον περασμένο μήνα, η Vineyard Wind είχε ζητήσει μια παύση στην ομοσπονδιακή διαδικασία αδειοδότησης, ενώ αποφάσισε αν ήταν απαραίτητες αλλαγές στο σχεδιασμό της, κάνοντας την BOEM να τερματίσει ολόκληρη την διαδικασία.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Biden δεσμεύτηκε να ενισχύσει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως μέρος ενός γενικού σχεδίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Trump είχε επίσης υποσχεθεί να υποστηρίξει τη νεοσυσταθείσα βιομηχανία των ΗΠΑ ως μέρος της ατζέντας της ενεργειακής κυριαρχίας, αλλά η άδεια της Vineyard Wind καθυστέρησε επανειλημμένα εν μέρει λόγω ανησυχιών ότι οι τουρμπίνες της θα παρεμβαίνουν στην εμπορική αλιεία. Η Vineyard Wind είναι κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Avangrid Inc, μιας μονάδας της Iberdrola της Ισπανίας και της Δανέζικης Copenhagen Infrastructure Partners. Το έργο βρίσκεται 15 μίλια (24,1 χλμ.) από την ακτή του Martha's Vineyard. Μόλις κατασκευαστεί, αναμένεται να παρέχει ενέργεια σε περισσότερα από 400.000 σπίτια της Μασαχουσέτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης