Τελευταία Νέα

ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ στην Iberdrola για ενεργειακά projects

ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ στην Iberdrola για ενεργειακά projects
Ο χρονικός ορίζοντας της χρηματοδότησης είναι μεταξύ 2021-2023
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ με την Iberdrola για τη στήριξη της στρατηγικής καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας μεταξύ 2021 και 2023.

Το δάνειο υπεγράφη στη Μαδρίτη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Iberdrola, Ignacio Galán και τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Ricardo Mourinho Félix, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δραστηριότητα της Τράπεζας στην Ισπανία και την Πορτογαλία.


Ο προορισμός των κεφαλαίων

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα προωθήσουν την ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων τεχνολογιών, που θα ευθυγραμμιστούν με την ενεργειακή μετάβαση, την απολιγνιτοποίηση και την ηλεκτροδότηση της οικονομίας.

Επίσης, στο επίκεντρο θα είναι οι ΑΠΕ, η παραγωγή πράσινου υδρογόνου και η ανάπτυξη πλωτών αιολικών και φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Θα καλύψουν την ενσωμάτωση καθαρής ενέργειας στο σύστημα, μέσω αντλιών υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων και μπαταριών.

Η Iberdrola θα αναπτύξει επίσης νέες λύσεις για τους πελάτες, προωθώντας την ενεργειακή απόδοση και μια πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, καθώς και ενισχύοντας την ηλεκτρική κινητικότητα.

Από την πλευρά του, ο Galán υπογράμμισε ότι: Πρέπει να αυξήσουμε τη φιλοδοξία μας και η πράσινη επανάσταση και η καινοτομία πρέπει να συνδυαστούν ως βασικά κομμάτια στην οικονομική ανάκαμψη. Αυτό το επιδεικνύουμε τις τελευταίες δύο δεκαετίες με πρωτοποριακό τρόπο και με συμφωνίες όπως αυτές που έχουν επιτευχθεί σήμερα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα ενισχύσουμε τη στρατηγική καινοτομίας και έρευνας για να συνεχίσουμε να προβλέπουμε το μέλλον, οικοδομώντας λύσεις σήμερα, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο».

Ο Félix πρόσθεσε: «Για άλλη μια φορά, αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει το ρόλο της ΕΤΕπ ως βασικού παράγοντα στην ευρωπαϊκή οικονομία και σημαντικός χρηματοδότης καθαρής ενέργειας και επενδύσεων που σχετίζονται με το κλίμα. Η ΕΤΕπ δεσμεύεται να υποστηρίξει επενδύσεις που υποστηρίζουν τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της στρατηγικής αυτονομίας της ευρωπαϊκής οικονομίας, προωθώντας επενδυτικά σχέδια στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία».

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης