Τελευταία Νέα

Νέο «χτύπημα» της Cubico στις ΑΠΕ - Επένδυση σε αιολικό πάρκο 300 MW στην Αυστραλία

Νέο «χτύπημα» της Cubico στις ΑΠΕ - Επένδυση σε αιολικό πάρκο 300 MW στην Αυστραλία

Η Cubico Sustainable Investments θα είναι ο κύριος επενδυτής του αιολικού έργου Delburn Wind Farm της Αυστραλίας με συνολική ισχύ 300 MW.

Όπως σημειώνεται, ο εν λόγω επενδυτής θα αγοράσει το 100% του έργου στην πολιτεία της Βικτώριας πριν από την έναρξη της κατασκευής.

Ο επικεφαλής της Cubico στην Αυστραλία, David Smith σημείωσε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε σε αυτό το καινοτόμο έργο στην κοιλάδα Latrobe - την καρδιά της παραγωγής ενέργειας της Βικτώριας. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα συμβάλλει στους στόχους ανανεώσιμης ενέργειας της Βικτώριας και θα υποστηρίξει εμπράκτως την οικονομική μετάβαση της εν λόγω περιοχής.

Η Cubico έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί στενά με την κοινότητα που περιβάλλει το έργο και θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το OSMI, όπως η μεγιστοποίηση των ευκαιριών τοπικών προμηθειών και η παροχή ενός Κοινοτικού Σχεδίου Οφέλους βέλτιστων πρακτικών».

Ο ρόλος της OSMI

Μέσω των ρυθμίσεων, η OSMI της Αυστραλίας θα συνεχίσει να είναι το κοινό πρόσωπο του έργου. Η εταιρεία θα παρέχει συνεχείς υπηρεσίες όπως κοινοτική δέσμευση, συμμόρφωση με τις εγκρίσεις ανάπτυξης και διαχείριση γης κατά την περίοδο κατασκευής και τις πρώτες εργασίες.

Ο διευθυντής της OSMI, Peter Marriott, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που προσφέρουμε έναν συνεργάτη έργου που μοιράζεται το όραμα και τις αξίες μας για την παροχή έργων ανανεώσιμων πηγών αιχμής, με ποιοτική τεχνολογία και κοινότητες στο επίκεντρο του πλαισίου λήψης αποφάσεων. Η ομάδα της Cubico έχει μια ισχυρή ιστορία στον αυστραλιανό τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ανυπομονούμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το έργο»

H «ελληνική» σχέση με την Cubico

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουνίου του 2020 ανακοινώθηκε η πρώτη επένδυση της Cubico Sustainable Investments στις ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Είχε ανακοινώσει την εξαγορά της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΖΑΡΑΚΑ ΡΑΧΗ ΓΚΙΩΝΗ Α.Ε» που έχει στην κατοχή της τρία εν λειτουργία αιολικά πάρκα στη Βοιωτία.

Ειδικότερα, η Cubico, με συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ΑΠΕ που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 3,3 GW πραγματοποίησε την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία στη χρηματοδότηση ΑΠΕ.

Τέλος, η χρηματοδότηση της συναλλαγής ήταν ύψους 24 εκατ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης