Νέα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για το καθεστώς υπεράκτιας σύνδεσης - Το «πρόβλημα» με την Vattenfall

Νέα σχέδια του Ηνωμένου Βασιλείου για το καθεστώς υπεράκτιας σύνδεσης - Το «πρόβλημα» με την Vattenfall
Η Vattenfall εδώ και πολύ καιρό ζητά καλύτερο συντονισμό δικτύου για υπεράκτια αιολική υποδομή

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει σχέδια για την τροποποίηση του τρόπου σύνδεσης των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο δίκτυο.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «στη διαδικασία ανάπτυξης των απαραίτητων ρυθμιστικών αλλαγών» για να επιτρέψει στα έργα να ενταχθούν στο δίκτυο με πιο συντονισμένο τρόπο.

Παράλληλα, ο βουλευτής Duncan Baker ζήτησε σαφήνεια σχετικά με την πρόοδο της επανεξέτασης, τονίζοντας ότι: «Χρειαζόμαστε νομική και κανονιστική μεταρρύθμιση τώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, η Vattenfall, εταιρεία που ελέγχεται 100% από τη σουηδική κυβέρνηση και έχει σημαντικό αποτύπωμα στην αγορά της Βρετανίας, θεωρεί άκρως ενθαρρυντικές τις κινήσεις που ακολουθούνται το τελευταίο διάστημα.

«Η Vattenfall εδώ και πολύ καιρό ζητά καλύτερο συντονισμό δικτύου για υπεράκτια αιολική υποδομή» τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας. Στη συνέχεια, προειδοποίησε ότι οι τεχνολογικοί και κανονιστικοί περιορισμοί το καθιστούν απίθανο να πραγματοποιηθεί μεγάλης κλίμακας συντονισμός αυτή τη δεκαετία.

«Δεν μπορούμε να αναβάλουμε τις επενδύσεις στην υπεράκτια αιολική ανάπτυξη - με όλες τις θέσεις εργασίας και τα οφέλη της κοινότητας που παρέχει η επένδυση - για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».  Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ακόμη και με μεγαλύτερο συντονισμό, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί ακόμα να κατασκευάσει νέους υποθαλάσσιους υποσταθμούς και είτε υπόγεια καλώδια είτε εναέριους πυλώνες για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από έργα.

Το επίμαχο έργο της Vattenfall

Ο αιολικός σταθμός ισχύος 1.8GW, Norfolk Vanguard, απέχει περισσότερα από 40 μίλια από την ακτή του Bacton και θα κατασκευαστεί από τη σουηδική ενεργειακή εταιρεία Vattenfall. Μάλιστα σύμφωνα με τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας, το έργο θα μπορούσε να προσφέρει «τεράστια ώθηση» στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης