Τελευταία Νέα

Παγκόσμιοι φορείς ΑΠΕ καλούν το Μεξικό να επανέλθει στο «δρόμο» της καθαρής ενέργειας

Παγκόσμιοι φορείς ΑΠΕ καλούν το Μεξικό να επανέλθει στο «δρόμο» της καθαρής ενέργειας
Σημαντική ζημιά στο επενδυτικό περιβάλλον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με τους φορείς
Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμιοι φορείς ανανεώσιμης ενέργειας, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και το Global Solar Council (GSC) κάλεσαν από κοινού την κυβέρνηση του Μεξικού να αποκαταστήσει τη μετάβαση της χώρας στην καθαρή ενέργεια.

Συγκεκριμένα, η GWEC και η GSC εξέδωσαν κοινή δήλωση ως απάντηση στις ανατροπές σε βασικά μέρη του νόμου για την ηλεκτρική ενέργεια, που ονομάζεται «Ley de la Industria Electrica (LIE)», και εγκρίθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το εν λόγω νομοσχέδιο υποβιβάζει περαιτέρω τον εφοδιασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του Μεξικού, χαλαρώνοντας την πρόοδο που σημειώθηκε στην ενεργειακή μετάβασή της την τελευταία δεκαετία, ανέφεραν οι φορείς.

Η απειλή

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι έχει σημειωθεί σημαντική ζημιά στο επενδυτικό περιβάλλον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι εθνικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές όπως το νομοσχέδιο LIE θέτουν μια «αδιαμφισβήτητη απειλή» για τις τοπικές και ξένες ιδιωτικές επενδύσεις στις πρώην ισχυρές αγορές ΑΠΕ του Μεξικού.

Περαιτέρω εμπόδια για την ανάπτυξη και παραγωγή καθαρής ενέργειας θα θέσουν σε κίνδυνο τουλάχιστον 17.000 θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες αιολικής και ηλιακής ενέργειας, πρόσθεσαν GWEC και GSC.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GSC Gianni Chianetta δήλωσε: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλότερο κόστος από τις παραδοσιακές μονάδες παραγωγής και αποφέρουν σημαντικά οφέλη στο τοπικό περιβάλλον και στις παγκόσμιες δεσμεύσεις για το κλίμα. Η παγκόσμια βιομηχανία ηλιακής ενέργειας καλεί την κυβέρνηση του Μεξικού να υιοθετήσει επειγόντως πολιτικές που ευνοούν τη μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας, οι οποίες θα ωφελήσουν τους πολίτες της και την οικονομία της».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης