Συνεργασία ΑΔΜΗΕ και Sunlight για πιλοτική μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες

Συνεργασία ΑΔΜΗΕ και Sunlight για πιλοτική μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες
Σύμφωνο Συνεργασίας, για την εγκατάσταση πιλοτικής μονάδας μπαταριών στην Θήβα

Τα οφέλη στη διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος από την εγκατάσταση μονάδων κεντρικής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε συσσωρευτές, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που δημιουργεί η ολοένα μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ, σχεδιάζει να διαπιστώσει στην πράξη ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με τη Sunlight, μέλος του Ομίλου Olympia. Έτσι, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν μέσα στις επόμενες ημέρες Σύμφωνο Συνεργασίας, για την εγκατάσταση μίας πιλοτικής μονάδας μπαταριών στον υποσταθμό της Θήβας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συστοιχία μπαταριών της πιλοτικής μονάδας στη Θήβα θα έχει συνολική ισχύ 20 MW και χωρητικότητα 20 MWh. Συστοιχία που θα προέλθει από τη Sunlight, η οποία αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνώς εταιρείες στην ανάπτυξη και παραγωγή συσσωρευτών για ποικίλες εμπορικές εφαρμογές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, ΑΔΜΗΕ και Sunlight θα αναπτύξουν από κοινού το σύστημα διαχείρισης και λειτουργίας της μονάδας. 

 

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνεται στο νέο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την περίοδο 2022-2031 που έχει υποβάλει ο ΑΔΜΗΕ στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Κάτι που σημαίνει ότι η υλοποίησή του «περνά» από την έγκριση της ΡΑΕ, όπως ισχύει με όλα τα έργα που δίνουν το «παρών» στο πρόγραμμα του Διαχειριστή. 


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης