Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Με «άρωμα» γυναίκας το ΥΠΕΝ των ΗΠΑ

Με «άρωμα» γυναίκας το ΥΠΕΝ των ΗΠΑ
Πλούσιο το βιογραφικό της νέας υπουργού

Τα καθήκοντά της ως νέα υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ αναλαμβάνει η Jennifer Granholm μετά την έγκριση της Γερουσίας. Είναι μάλιστα η δεύτερη γυναίκα που ηγείται του Υπουργείου Ενέργειας (DoE) και θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να επιτύχουν το στόχο του Προέδρου Joe Biden για τις καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Granholm θα επωμισθεί και τις αρμοδιότητες για την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών βλαβών που προκαλούνται από τα παλαιά αμυντικά προγράμματα. Η Granholm ήταν προηγουμένως κυβερνήτης της πολιτείας του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, υπηρετώντας δύο θητείες από το 2003 έως το 2011.

Παράλληλα, ήταν η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε Γενική Εισαγγελέας του Μίσιγκαν και υπηρέτησε ως ανώτερη αστυνομική αρχή του κράτους από το 1998 έως το 2002.

Οι έπαινοι

Ο γερουσιαστής Joe Manchin, πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Γερουσίας, δήλωσε ότι η Granholm έχει τις ηγετικές δεξιότητες και το όραμα που απαιτούνται στο Υπουργείο Ενέργειας για «ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την κλιματική πρόκληση, διατηρώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας.  

«Η Granholm δεσμεύεται να εργάζεται καθημερινά «για να διασφαλίσει ότι δεν θα αφήσουμε πίσω τους εργαζόμενους καθώς προχωράμε προς ένα καθαρότερο ενεργειακό μέλλον», συμπλήρωσε ο Manchin, D-W.Va.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο βήμα, η Granholm προώθησε τα σχέδιά της για υιοθέτηση νέων αιολικών και ηλιακών τεχνολογιών. Αλλά η θέση της προκάλεσε ένταση με ορισμένους Ρεπουμπλικάνους που φοβούνται το μέλλον των ορυκτών καυσίμων.

«Μπορούμε να αγοράσουμε ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων από την Ασία ή μπορούμε να τις κατασκευάσουμε στην Αμερική», δήλωσε ο Γκράνχολμ στους γερουσιαστές.«Μπορούμε να εγκαταστήσουμε ανεμογεννήτριες από τη Δανία ή μπορούμε να τις κατασκευάσουμε στην Αμερική» είχε πει μεταξύ άλλων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης