Τελευταία Νέα

Ζημιές 2 εκατ. δολ για την αμερικανική εταιρεία ανεμογεννητριών Broadwind το 4ο τρίμηνο του 2020

Ζημιές 2 εκατ. δολ για την αμερικανική εταιρεία ανεμογεννητριών Broadwind το 4ο τρίμηνο του 2020
Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 37,6 εκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020

Ο αμερικανικός κατασκευαστής ανεμογεννητριών Broadwind σημείωσε καθαρή ζημιά 2 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τα αντίστοιχα σχεδόν αποτελέσματα των 1.565.000 δολαρίων την ίδια περίοδο του 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εν λόγω ζημιά αποδίδεται σε κάποιες καθυστερήσεις παραγγελιών αλλά και στις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω της πανδημίας. Τα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ήταν 40,3 εκατομμύρια δολάρια, πτώση 18% στα 49,2 εκατομμύρια δολάρια που ανέφερε το 2019.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 37,6 εκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020, από μόλις κάτω των 45,3 εκατομμυρίων δολαρίων την περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Broadwind, Eric Blashford, δήλωσε: «Οι προοπτικές για την εγχώρια βιομηχανία αιολικής ενέργειας συνεχίζουν να βελτιώνονται, καθοδηγούμενες από την αυξημένη εμπορική και βιομηχανική ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και τη διμερή υποστήριξη για πολιτικές που επιδιώκουν την επιτάχυνση νέων επενδύσεων τόσο σε εσωτερικές όσο και σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις.

«Παραμένουμε βασικός συμμετέχων στη μετάβαση της καθαρής ενέργειας. Οι μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας, που είναι κορυφαίοι κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού ανεμογεννητριών παγκοσμίως, μας δίνουν την δυνατότητα να επωφεληθούμε από έναν σημαντικό, πολυετή επενδυτικό κύκλο στην ανάπτυξη ενεργειακών πόρων ουδέτερου άνθρακα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης