Lighsource BP: Συμφωνία για την πώληση ηλιακών projects στην NextEnergy Solar Fund έναντι 64 εκατ. λιρών

Lighsource BP: Συμφωνία για την πώληση ηλιακών projects στην NextEnergy Solar Fund έναντι 64 εκατ. λιρών
Σημαντικές συναλλαγές στον ορίζοντα των ΑΠΕ

Η Lightsource BP έκλεισε την πώληση ηλιακών έργων συνολικής ισχύος 100 MW στην NextEnergy Solar Fund (NESF), έναντι 64 εκατομμυρίων λιρών. Πρόκειται για δύο projects 50 MW το καθένα.

Το ένα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και το δεύτερο θα συνδεθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Και στα δύο σημεία χρησιμοποιούνται εξαρτήματα υψηλής ποιότητας με την πιο πρόσφατη τεχνολογία διπλής όψης, για μεγιστοποίηση της παραγωγής, δήλωσε η Lightsource BP. Μάλιστα, όταν τεθεί σε λειτουργία, η συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύς των δύο δικτύων θα θα αυξήσει την εγκατεστημένη χωρητικότητα της NESF κατά σχεδόν 15%.

Η ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται από το χαρτοφυλάκιο συνάπτεται στη ζυθοποιία AB InBev μέσω 15ετούς συμφωνίας αγοράς ισχύος (PPA) που καλύπτει το 75% της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας. Αυτό το συμβόλαιο θα προσφέρει μακροπρόθεσμες αποδόσεις για το NESF και το χαρτοφυλάκιο αναμένεται να δημιουργήσει σταθερή παραγωγή ενέργειας για μια περίοδο 40 ετών, δήλωσε η Lightsource BP.

Ο επικεφαλής οικονομικών της Lightsource BP Craig Love δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κλείνουμε την πώληση αυτού του χαρτοφυλακίου στην NextEnergy Solar Fund. Η Lightsource bp υπερηφανεύεται για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας ηλιακών στοιχείων που προσφέρουν ελκυστικές, μακροπρόθεσμες αποδόσεις σε ιδιοκτήτες και επενδυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NextEnergy Capital, Ross Grier, πρόσθεσε: «Το χαρτοφυλάκιο Camden είναι ιδανικό για το NextEnergy Solar Fund και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Lightsource BP για την απόκτηση αυτών των δύο έργων, τα οποία μόλις λειτουργούν πλήρως φέρνουν τη συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα το χαρτοφυλάκιό μας στα 863 MW».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης