Αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στη Γερμανία το 2020 κατά 5%

Αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στη Γερμανία το 2020 κατά 5%

Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε στο 47% πέρυσι, σε σύγκριση με το 42% του 2019, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Η άνοδος του μεριδίου της καθαρής ισχύος πραγματοποιήθηκε παρά τη μείωση της συνολικής παραγωγής ισχύος 5,9% στα 502,6 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) από 534,1 δισεκατομμύρια / kWh, τόνισε η Destatis. Παράλληλα, η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι το lockdown προκάλεσε χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα υπόλοιπα μερίδια

Η αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 24,6% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πέρυσι, από 22,8% το 2019. Σύμφωνα με την Destatis, η ηλεκτρική ενέργεια από συμβατικές πηγές ενέργειας μειώθηκε κατά 13,6% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά σε μόλις 53,0%. Τέλος, το μερίδιο του άνθρακα μειώθηκε στο 24,8% από 29,8% στο παρελθόν.

Η ΔΕΗ ενέκρινε την συμφωνία 1 δισ με την RWE

Σημειώνεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της RWE Renewables με στόχο την από κοινού υλοποίηση φ/β σταθμών  ισχύος ως 2 GW.

H RWE Renewables έχει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 16 GW συγκεντρωμένη μέχρι τώρα κυρίως στα αιολικά και 15 θυγατρικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι κινήσεις αυτές επιταχύνουν την πορεία της ΔΕΗ στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχήμα συνεργασιών, με το οποίο προχώρα στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες η ελληνική εταιρία. Το επενδυτικό πρόγραμμα του JVCo ΔΕΗ Αναναεώσιμες και RWE Renewables αποτιμάται στο 1 δισ ευρώ.

Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ έως το 2022 από την RWE Renewables

H RWE Renewables θυγατρική της γερμανικής RWE δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδίως αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας. Όπως αναφέρει η επιχείρηση στην ιστοσελίδα της μέχρι το 2022 σχεδιάζει να επενδύσει έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των τεχνολογιών αποθήκευσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης