Νέο ενεργειακό deal 28 MW της EDPR στην Ιταλία

Νέο ενεργειακό deal 28 MW της EDPR στην Ιταλία
Πρόκειται για ένα αιολικό project 28 MW και διαθέτει επτά ανεμογεννήτριες

Νέο ενεργειακό βήμα στην αγορά της Ιταλίας πραγματοποίησε η EDP Renováveis, καθώς συνδέθηκε στο δίκτυο ένα από τα αιολικά πάρκα, που κέρδισε η εταιρεία μέσω δημοπρασίας τον Οκτώβριο του 2019.

Πρόκειται για ένα αιολικό project 28 MW και διαθέτει επτά ανεμογεννήτριες. Μάλιστα, με την έναρξη λειτουργίας αυτού του έργου, η λειτουργική ικανότητα του EDPR στην Ιταλία αυξάνεται στα 299 MW.

Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στη νότια ιταλική περιοχή της Απουλίας, συγκεκριμένα στο Serracapriola, μια πόλη στην επαρχία Foggia. Διαθέτει επτά ανεμογεννήτριες με εγκατεστημένη ισχύ 28 MW. Με την έναρξη λειτουργίας αυτού του έργου, η ικανότητα λειτουργίας του EDPR στην Ιταλία αυξάνεται στα 299 MW. Συμβάλλει επίσης στην εδραίωση του χαρτοφυλακίου της EDPR σε αυτήν την περιοχή και ενισχύει τη συμμετοχή της στην πράσινη ενεργειακή ώθηση που αναμένεται σε αυτήν την αγορά την επόμενη δεκαετία.

Η ταυτότητα της EDPR

Η EDP Renewables αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όντας ο 4ος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο και ο 2ος στην Ευρώπη, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 11,55 GW. Η EDP Renewables διαθέτει ένα εξαιρετικά ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, καταγράφοντας σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Euronext της Λισαβόνας.

Oι ελληνικές συμφωνίες

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Ελλάκτωρ συνήψε συμφωνία με την EDP Renewables. Η συμφωνία αφορά στην από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου νέων αιολικών πάρκων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ισχύος 900ΜW, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. H εκτιμώμενη αξία της από κοινού επένδυσης, στην πλήρη υλοποίησή της, υπερβαίνει το ένα δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Τέρνα Ενεργειακή ανέπτυξε συνεργασία με την εταιρεία Ocean Winds για την από κοινού μελέτη και ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην ελληνική αγορά. Η Ocean Winds αποτελεί joint venture δύο κορυφαίων διεθνών ενεργειακών ομίλων, της EDP Renewables (EDPR) και της ENGIE.

Πέρυσι, ανακοινώθηκε η συμφωνία με την ΔΕΗ Ανανεώσιμες για υπογραφή MoU για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων, μια συμφωνία βάσει της οποίας τα δύο μέρη θα εξέταζαν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης