Τελευταία Νέα

Σκρέκας: Στα 49 ευρώ/MWh η ταρίφα αποζημίωσης για το φ/β Πτολεμαΐδας - Μαύρος: Ηλέκτριση σε 16 μήνες

Σκρέκας: Στα 49 ευρώ/MWh η ταρίφα αποζημίωσης για το φ/β Πτολεμαΐδας - Μαύρος: Ηλέκτριση σε 16 μήνες
Ο υπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του εν λόγω project ήταν στην αρχή στα 110 εκατ. ευρώ, κατέληξε στα 83,7 εκατ. ευρώ ενώ το κόστος αναλογεί σε 420 χιλιάδες ευρώ ανά μεγαβάτ

Ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά έργα στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας το σχέδιο της ΔΕΗ Aνανεώσιμες για το mega φωτοβολταϊκό ισχύος 200 MW στη Δυτική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του εν λόγω project ήταν στην αρχή στα 110 εκατ. ευρώ, κατέληξε στα 83,7 εκατ. ευρώ ενώ το κόστος αναλογεί σε 420 χιλιάδες ευρώ ανά μεγαβάτ. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η ταρίφα αποζημίωσης της παραγόμενης ενέργειας στα 49 ευρώ/MWh συνιστά μια εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή «τόσο για την ΔΕΗ όσο και για τους πολίτες».

Η συνδρομή της ΔΕΗ στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας

Ο κ. Σκρέκας υπερθεμάτισε τον ρόλο της ΔΕΗ στην γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Υιοθετεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ενέργειας, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι ΑΠΕ έναντι του λιγνίτη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μάλιστα είναι μια «ευκαιρία και πρόκληση για να μετασχηματιστεί το μοντέλο μιας τοπικής οικονομίας, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε πρώτο πλάνο. «Πρόκειται για ένα οραματικό και φιλόδοξο σχέδιο» επισήμανε.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κ.Μαύρος έδωσε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και ηλέκτρισης του έργου, προσδιορίζοντάς το στους 16 μήνες από την έγκριση της σχετικής επένδυσης από την Βουλή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης