Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η RWE σχεδιάζει να φέρει «πράσινο» υδρογόνο στην Ευρώπη από την Αυστραλία

Η RWE σχεδιάζει να φέρει «πράσινο» υδρογόνο  στην Ευρώπη από την Αυστραλία
Μνημόνιο συνεργασίας της RWE Store & Trading με την αυστραλιανή The Hydrogen Utility Pty Ltd

Η γερμανική RWE σχεδιάζει να φέρει υδρογόνο στην Αυστραλία στην Ευρώπη, καθώς οι μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις αναζητούν νέες παγκόσμιες διαδρομές για την καθαρότερη εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα.
Η RWE Store & Trading ανακοίνωσε την Πέμπτη 15.4.2021 ότι έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την αυστραλιανή The Hydrogen Utility Pty Ltd (H2U) αλλά οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.
Το υδρογόνο θεωρείται "πράσινο" όταν παράγεται από ανανεώσιμη ισχύ από αιολικά ή ο φωοβολταϊκά μέσω της ηλεκτρόλυσης.

Το τερματικό του LNG θα υποδέχεται υδρογόνο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τη χρήση της ως εναλλακτική λύση σε υδρογόνο άνθρακα και αερίου, καθώς και ως υποκατάστατο των προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην κατασκευή, θέρμανση και μεταφορές.
Η RWE ανακοίνωσε ένα προγραμματισμένο τερματικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στο Brunsbuettel, στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας στη Γερμανία, που θα μπορούσε ενδεχομένως να χειριστεί μελλοντικές εισαγωγές του πράσινου υδρογόνου από την H2U.
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξετάζει την μετατροπή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα στο Wilhelmshaven, επίσης στη Βόρεια Θάλασσα, σε ένα διανομέα υδρογόνου.

Στο trading υου υδρογόνου

Τα έργα LNG στη Γερμανία δεν έχουν προχωρήσει επειδή η περιοχή τροφοδοτείται με αέριο αγωγών από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.
Η έλευση του πράσινου υδρογόνου - που υποστηρίζεται από τη Γερμανία με ένα πρόγραμμα 9 δισεκατομμυρίων ευρώ (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια) που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι - θα μπορούσε ίσως να καλύψει τις προοπτικές για το LNG.

"Ως παγκοσμίως ενεργός τrader εμπορευμάτων, έχουμε μεγάλη εμπειρία με τους μεταφορείς ενέργειας - συμπεριλαμβανομένου του Australian LNG - σε όλο τον κόσμο και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως διαμεσολαβητή για την παγκόσμια εμπορική διαπραγμάτευση υδρογόνου", δήλωσε ο Javier Moreet, επικεφαλής LNG στην RWE Store & Trading.
Η H2U, στην οποία η ιαπωνική Mitsubishi έχει επενδύσει χρήματα, δραστηριοποιείται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στη νότια Αυστραλία, λειτουργεί εργοστάσιο ηλεκτρόλυσης 75 megawatt (MW) το Project Gateway Peninsula Eyre.
Αυτό θα μπορούσε να προμηθεύσει 40.000 τόνους ετησίως αμμωνίας, ως φορέα αερίου για το υδρογόνο.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης