Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Είσοδος της Orsted στην χερσαία αγορά των ΑΠΕ της Ευρώπης

Είσοδος της Orsted στην χερσαία αγορά των ΑΠΕ της Ευρώπης
Η BRI εδρεύει στο Κορκ της Ιρλανδίας και διαθέτει χαρτοφυλάκιο 389 MW σε λειτουργία και υπό κατασκευή

Σε συμφωνία με την Brookfield Renewable ήρθε η Orsted, προκειμένου να αποκτήσει χερσαία αιολική μονάδα στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποτίμηση της συμφωνίας ανέρχεται στα 571 εκατ. ευρώ με την συναλλαγή να ολοκληρώνεται έως το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η BRI εδρεύει στο Κορκ της Ιρλανδίας και διαθέτει χαρτοφυλάκιο 389 MW σε λειτουργία και υπό κατασκευή, 149 MW σε προηγμένη ανάπτυξη και πάνω από 1 GW αγωγό έργων ανάπτυξης. Η υπάρχουσα ομάδα διαχείρισης της BRI θα συνεχίσει να διευθύνει την επιχείρηση, η οποία θα ενσωματωθεί στην χερσαία επιχείρηση της Orsted με την πάροδο του χρόνου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Orsted Mads Nipper υπογράμμισε ότι: «Στις ΗΠΑ, έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή χερσαία επιχείρηση με 4 GW σε λειτουργία και υπό κατασκευή. Η ευρωπαϊκή αγορά χερσαίας αιολικής ενέργειας αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, και με την εξαγορά της BRI, έχουμε μια ισχυρή πλατφόρμα που επεκτείνει την παρουσία μας στις ΑΠΕ».

Έτερο στέλεχος της Orsted, ο Declan Flanagan είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκτήσαμε το BRI, το οποίο έχει μια ισχυρή στρατηγική. Έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες, καθώς η BRI δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ποιότητα. Οι χερσαίες αγορές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρουν ελκυστικές ευκαιρίες από κάθε άποψη. Μπορούμε επίσης να αξιοποιήσουμε και εταιρικά PPA».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης