Τελευταία Νέα

Στο 1,5 GW το ανανεώσιμο «ρεύμα» της Amazon παγκοσμίως - Το όραμα του Jeff Bezos

tags :
Στο 1,5 GW το ανανεώσιμο «ρεύμα» της Amazon παγκοσμίως - Το όραμα του Jeff Bezos
Η εταιρεία διαθέτει τώρα 206 έργα ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως

Η Amazon παρουσίασε συμφωνίες με εννέα νέα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας 1.546 MW στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα έργα περιλαμβάνουν ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο 350 MW στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρική συμφωνία ανανεώσιμης ενέργειας που έχει ανακοινωθεί από οποιαδήποτε εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο ηλιακό έργο της σε συνδυασμό με την αποθήκευση ενέργειας.

Η ανάπτυξη στην Imperial Valley της Καλιφόρνιας διαθέτει 100MW PV και 70MW αποθηκευτικού χώρου. Η Amazon ανακοίνωσε επιπλέον το πρώτο της ανανεώσιμο έργο στον Καναδά, ένα φωτοβολταϊκό  80 MW στην Αλμπέρτα. Μόλις ολοκληρωθεί, το έργο θα παράγει πάνω από 195.000 MWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα έργα των ΗΠΑ είναι ένα αιολικό πάρκο 118 MW στην Οκλαχόμα και ηλιακά projects συνολικής ισχύος 400 MW στο Οχάιο.

Στην Ισπανία, τα νεότερα ηλιακά έργα της Amazon βρίσκονται στην Εξτρεμαδούρα και την Ανδαλουσία και μαζί προσθέτουν περισσότερα από 170 MW στο δίκτυο, ενώ στη Σουηδία υπάρχει ένα έργο αιολικής ενέργειας στην ξηρά 258 MW που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας.

Η συνολική οπτική

Η εταιρεία διαθέτει τώρα 206 έργα ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 71 έργων αιολικής και ηλιακής κλίμακας και 135 ηλιακές στέγες σε εγκαταστάσεις και καταστήματα παγκοσμίως, τα οποία θα παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα 8,5 GW.

Με αυτήν την τελευταία ανακοίνωση, η Amazon είναι πλέον ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, με πάνω από 2,5GW ανανεώσιμης ενέργειας, αρκετή για να τροφοδοτεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρωπαϊκά σπίτια ετησίως, δήλωσε η εταιρεία.

Προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής

Η ενσωμάτωση των ΑΠΕ βοηθά την Amazon να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της να παράγει καθαρή ενέργεια ισοδύναμη με την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται από όλες τις συσκευές Echo των καταναλωτών, δήλωσε η εταιρεία. Η Amazon δήλωσε ότι βρίσκεται σε δρόμο για την τροφοδοσία του 100% των δραστηριοτήτων της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025 - πέντε χρόνια πριν από τον αρχικό στόχο του 2030.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos δήλωσε: «Η Amazon συνεχίζει να αυξάνει τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως μέρος της προσπάθειάς της να ανταποκριθεί στο The Climate Pledge ως το 2040.

Με αυτά τα εννέα νέα έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, ανακοινώσαμε 206 έργα ανανεώσιμων πηγών αιολικής και ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως και τώρα είμαστε ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Πολλά μέρη της επιχείρησής μας λειτουργούν ήδη με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναμένουμε να τροφοδοτήσουμε όλη την Amazon με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025».

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης