Τελευταία Νέα

ΔΑΠΕΕΠ: Δεύτερη ευκαιρία στους εκπρόθεσμους κατ’ επάγγελμα αγρότες για διατήρηση της ιδιότητάς τους

ΔΑΠΕΕΠ: Δεύτερη ευκαιρία στους εκπρόθεσμους κατ’ επάγγελμα αγρότες για διατήρηση της ιδιότητάς τους
Στην περίπτωση που δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα δήλωση, η τιμή αποζημίωσης θα διατηρηθεί ως μη αγροτική

Δεύτερη ευκαιρία αποκτούν όσοι κατ’ επάγγελμα αγρότες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπέβαλλαν την προβλεπόμενη ηλεκτρονική δήλωση, για τη διατήρηση της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη για το έτος 2020 έως την 31η Μαρτίου 2021.

Ο ΔΑΠΕΕΠ ως αρμόδιος διαχειριστής και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Υποπαράγραφο ΙΓ.1. του Ν. 4254/2014, είχε ειδοποιήσει εγκαίρως τους αγρότες παραγωγούς, ώστε να υποβάλουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 την δήλωσή τους ηλεκτρονικά και να διατηρήσουν έτσι, την ιδιότητά τους, ως κατ’ επάγγελμα αγρότες για το έτος 2020.

 Προθεσμία μέχρι την 31η Μαΐου

Παρ’ όλα αυτά όσοι δεν ήταν εμπρόθεσμοι, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να υποβάλλουν στον ΔΑΠΕΕΠ έως και την 31η Μαΐου 2021, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 25 του Ν.4643/2019 (ΦΕΚ 193/3.12.2019, τεύχος Α΄), την ηλεκτρονική τους δήλωση. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή αποζημίωσης επαναφέρεται ως αγροτική  αλλά επιβάλλεται στον κάτοχο του σταθμού εφάπαξ παρακράτηση η οποία ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά κιλοβάτ (kW) εγκατεστημένης ισχύος του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Για την ώρα πάντως, πηγές του ΔΑΠΕΕΠ αναφέρουν πως ο αγροτικός κόσμος ανταποκρίθηκε στην ενημέρωση που είχε εγκαίρως λάβει και πως ελάχιστοι είναι οι αγρότες που ενδεχομένως είχαν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη για το 2020 και δεν υπέβαλαν δήλωση. Σε αυτή την περίπτωση, αν δεν την υποβάλλουν έως τις 31η Μαΐου 2021, η τιμή θα διατηρηθεί ως μη αγροτική!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης