Γ. Γιαρέντης: Για εμάς στον ΔΑΠΕΕΠ κάθε ημέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Γ. Γιαρέντης: Για εμάς στον ΔΑΠΕΕΠ κάθε ημέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Για τον ΔΑΠΕΕΠ, «κάθε ημέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γης»

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο ΔΑΠΕΕΠ με αφορμη την σημερινή παγκόσμια ημέρα της Γης.

«Κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Ο εορτασμός αυτός έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ΄70 και ο στόχος του δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των κυβερνήσεων για τα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σήμερα, η χώρα μας βαδίζει με γοργά και σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη πολιτικών που σέβονται το περιβάλλον τόσο μέσω του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) όσο και μέσω της Συμφωνίας του Παρισιού.

Ιδιαίτερα εμείς, ο Διαχειριστής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των Εγγυήσεων Προέλευσης, δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να υπηρετήσουμε τις προτεραιότητες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας σε θέματα Πράσινης Ενέργειας, με κίνητρό μας την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Όραμα και αποστολή μας είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων προκλήσεων στον χώρο των ΑΠΕ, η κοινωνική τους αποδοχή, η ανάπτυξη ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ και η ενίσχυση της Πράσινης Ενέργειας της χώρας.

Στον ΔΑΠΕΕΠ θεωρούμε ηθικό καθήκον μας, προς τις γενιές που θα ακολουθήσουν, να τους παραδώσουμε έναν πλανήτη υγιέστερο από ό,τι τον παραλάβαμε και προς αυτήν τη κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά.Για εμάς κάθε ημέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα της Γης»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης