Τελευταία Νέα

NextEra Energy: Το «στήριγμα» Biden για τις ενεργειακές του δεσμεύσεις

NextEra Energy: Το «στήριγμα» Biden για τις ενεργειακές του δεσμεύσεις
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η NextEra θα είναι ένας από τους κορυφαίους δικαιούχους του σχεδίου του Βiden για εκσυγχρονισμό των ενεργειακών υποδομών

Μεγάλος σύμμαχος της κυβέρνησης Biden, στην προσπάθεια που κάνει για την απανθρακοποίηση στον τομέα της ενέργειας, αποδεικνύεται η NextEra Energy, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας για την αξιοποίηση των ΑΠΕ, που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden θέλει να εκπληρώσει την προεκλογική του δέσμευση περί απανθρακοποίησης του τομέα της ενέργειας έως το 2035, χάρη στο χαμηλό κόστος των ανανεώσιμων πηγών.

Οι προβληματισμοί

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το εάν οι εταιρείες θα μπορούσαν να τηρήσουν την αυστηρή προθεσμία, σύμφωνα με τον εμπορικό όμιλο Edison Electric Institute.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υποστήριξη της NextEra, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής ηλιακής και αιολικής ενέργειας στον κόσμο, θεωρείται σημαντική για τη διοίκηση. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η NextEra θα είναι ένας από τους κορυφαίους δικαιούχους του σχεδίου του Βiden για εκσυγχρονισμό της υποδομής του έθνους, η οποία περιλαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προηγμένων τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, ενώ αφαιρεί τις επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα.

Το σχέδιο προσφέρει μια σημαντική νίκη για τους κατασκευαστές έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας με πρόταση για παράταση των φορολογικών πιστώσεων της βιομηχανίας κατά μια δεκαετία, πολύ περισσότερο από το τυπικό χρονοδιάγραμμα 1-5 ετών που ίσχυε για τις επιδοτήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NextEra, Jim Robo, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το νέο νομοσχέδιο για τις υποδομές, καθώς η προτεινόμενη νομοθεσία είναι "πολύ θετική από ανανεώσιμη άποψη".

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση για το σχέδιο που νομίζω ότι θα επιταχύνει πραγματικά την απανθρακοποίηση της αμερικανικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η NextEra, η οποία πέρυσι έγινε σύντομα η πιο αξιόλογη εταιρεία ενέργειας των ΗΠΑ όταν ξεπέρασε την Exxon Mobil Corp (XOM.N) κατά τη διάρκεια της ύφεσης στην αγορά αργού, δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη 67 σεντ ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν να κερδίσει 59 σεντ, σύμφωνα με την Refintiv IBES.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης