Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Οικονομικά οφέλη 485 εκατ. λιρών από αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οικονομικά οφέλη 485 εκατ. λιρών από αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σημαντικό αποτύπωμα των έργων στα οικονομικά δεδομένα των χωρών

Η SSE Renewables δημοσίευσε μια έκθεση που ισχυρίζεται ότι τα τέσσερα χερσαία έργα αιολικής ενέργειας στο Sutherland της Σκωτίας θα συνεισφέρουν 485 εκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Ειδικότερα, τρία από τα εν λόγω έργα είναι ήδη σε λειτουργία. Πρόκειται για το project Achany (38 MW), το Gordonbush (71,75 MW) και το Strathy North (67,75 MW). Όσον αφορά το Gordonbush Extension (38 MW) είναι υπό κατασκευή.

Η έκθεση με τίτλο «Παροχή Επενδύσεων, Υποστήριξη Θέσεων Εργασίας- Κατανόηση της κοινωνικοοικονομικής αξίας για τα έργα της SSE Renewables» στο Sutherland, πραγματοποιήθηκε από την οικονομική συμβουλευτική εταιρεία BiGGAR Economics.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SSE Renewables, Jim Smith είπε: «Με τη βοήθεια της BiGGAR Economics, έχουμε ποσοτικοποιήσει μερικές από τις κοινωνικοοικονομικές μας επιπτώσεις και μπορούμε να δούμε την κλίμακα της οικονομικής συμβολής από τις εξελίξεις στην ξηρά μας στο Sutherland.

«Εκατομμύρια λίρες και εκατοντάδες θέσεις εργασίας υποστηρίχθηκαν και διατηρήθηκαν στις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές οικονομίες και - τα σημαντικότερα - τα οφέλη θα συνεχιστούν καθ 'όλη τη διάρκεια λειτουργίας των έργων. Μέσω των άμεσων δράσεών μας και της αλυσίδας εφοδιασμού μας, δημιουργούμε τοπικές θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε θετικά στο ΑΕΠ της Σκωτίας και του ΗΒ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης