Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία Equinor - Vårgrønn για υπεράκτιο αιολικό project στη Βόρεια Θάλασσα

Συνεργασία Equinor - Vårgrønn για υπεράκτιο αιολικό project στη Βόρεια Θάλασσα
Η Βόρεια Θάλασσα διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους αιολικούς πόρους του κόσμου.

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Equinor με την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ιδρύθηκε από την HitecVision και την Eni, την Vårgrønn, προκειμένου να υποβάλλουν μια κοινή αίτηση στις νορβηγικές αρχές για την ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο Utsira Nord δυτικά της Utsira και Haugalandet στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.

Νωρίτερα, το ΥΠΕΝ της Νορβηγίας άνοιξε δύο περιοχές για υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Utsira Nord και Sørlige Nordsjø II) και οι αρχές εργάζονται επί του παρόντος στη διαδικασία αδειοδότησης για νορβηγικά έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η Βόρεια Θάλασσα άλλωστε διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους αιολικούς πόρους του κόσμου.

Οι τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Equinor, Pål Eitrheim τόνισε ότι: «Ένα πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Utsira Nord θα μπορούσε να είναι το επόμενο έργο σε κλίμακα για την προώθηση της εκβιομηχάνισης πλωτών υπεράκτιων αιολικών και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τη νορβηγική βιομηχανία. Μαζί με την Vårgrønn θέλουμε να επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση μέσω της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Διαθέτουμε την απαραίτητη εμπειρία και δυνατότητες για να αναπτύξουμε το επόμενο πλωτό υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Νορβηγία μετά το Hywind Tampen».

Από την πλευρά της Vårgrønn, ο CEO Olav Hetland τόνισε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνάψουμε μια συνεργασία με την Equinor για αυτό το υπεράκτιο αιολικό project. Αυτό το έργο θα αποτελέσει ουσιαστικό μέρος της φιλοδοξίας μας να αποκτήσουμε και να λειτουργήσουμε εγκατεστημένη χωρητικότητα 1 GW έως το 2030. Η Vårgrønn και οι ιδιοκτήτες της έχουν την ικανότητα και την ισχυρή δέσμευση να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας νέας βιομηχανίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης