Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στόχος η προσθήκη ΑΠΕ 1.500 MW της ιταλικής ERG ως το 2025

Στόχος η προσθήκη ΑΠΕ 1.500 MW της ιταλικής ERG ως το 2025
Έχει γίνει πλέον σαφές ότι το κανονιστικό πλαίσιο των ESG (Environmental – Social – Governance) μπορεί να προσφέρει αξία στις long-term επενδύσεις

Σχέδια για την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος των ΑΠΕ κατά 1.500 MW ως το 2025 ανακοίνωσε η ιταλική ERG, με το εν λόγω στόχο να ανακοινώνεται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2025 της ERG, το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα.Όπως αναφέρεται, περίπου 4.000 MW της νέας χωρητικότητας έχουν ήδη εισέλθει στη φάση κατασκευής.

Η επενδυτική στρατηγική

Η εταιρεία θα επενδύσει 2,1 δισ. ευρώ στην επιχείρησή της κατά την πενταετή περίοδο, με το 90% να στοχεύει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών. Είναι επίσης πρόθυμη να αυξήσει την παρουσία της σε νέες αγορές όπως η Σουηδία και η Ισπανία, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε την είσοδό της.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της ERG Paolo Luigi Merli δήλωσε: «Πάνω από 3GW εγκατεστημένης χωρητικότητας, μαζί με 3GW αναπτυξιακών έργων, αποτελούν μια καλή βάση από την οποία θα ξεκινήσει μια νέα φάση ανάπτυξης και μετασχηματισμού.

Αυτό είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο στο πνεύμα της αειφορίας, όπου η επιχειρηματική στρατηγική και οι στόχοι του ESG είναι στενά συνδεδεμένοι. Αύξηση 1,5 GW σε εγκατεστημένη χωρητικότητα, πρόκληση αλλά σταθερή με πάνω από το 60% του στόχου που εγγυάται έργα υπό κατασκευή ή σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης».

Η νέα εποχή των ESG

Έχει γίνει πλέον σαφές ότι το κανονιστικό πλαίσιο των ESG (Environmental – Social – Governance) μπορεί να προσφέρει αξία στις long-term επενδύσεις, μέσω της ενίσχυσης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και του ενδελεχούς ελέγχου. Μπορούν να συμβάλλουν θετικά σε θέματα συνεισφοράς στην κοινωνία όσο και στην εταιρική διακυβέρνηση που φαίνεται, βάσει της έρευνας, ότι είναι και μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις εταιρείες. Οι εταιρείες ενέργειας μπορούν λοιπόν να ωφεληθούν σημαντικά από την άνοδο των ESG, όχι μόνο στα μάτια των επενδυτών και τραπεζών αλλά και από την άνοδο της ζήτησης ενέργειας χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων, στο πλαίσιο της μετάβασης  της χώρας σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης