Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

«Μαγνήτης» η Αυστραλία για επενδύσεις στις ΑΠΕ από πετρελαϊκούς γίγαντες της Ιαπωνίας

«Μαγνήτης» η Αυστραλία για επενδύσεις στις ΑΠΕ από πετρελαϊκούς γίγαντες της Ιαπωνίας
Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού 204 MW ξεκινά αυτόν τον μήνα, με την ολοκλήρωση να αναμένεται στις αρχές του 2023

Σημαντικές ευκαιρίες αναζήτησης ευκαιριών πράσινου υδρογόνου προσφέρει η Αυστραλία σε επίδοξους πετρελαϊκούς επενδυτές, που επιδιώκουν τον ενεργειακό μετασχηματισμό. Σύμφωνα με το reneweconomy.com.au, η ιαπωνική εταιρεία Sojitz που ειδικεύεται μεταξύ άλλων στην εξόρυξη άνθρακα σε συνεργασία με την πετρελαϊκή Eneos πρόκειται να κατασκευάσουν ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 204 MW στο Κουίσλαντ.

Στην εν λόγω πολιτεία θα ένα Fund για επενδύσεις 2 δισ. δολ. στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υδρογόνο, στηρίζοντας τις νέες θέσεις εργασίας με στόχο το 50% των ΑΠΕ να προέρχεται από ΑΠΕ ως το 2030.

«Αυτή είναι μια απόδειξη διεθνούς εμπιστοσύνης στη δύναμη του σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης και στο μέλλον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Κουίνσλαντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβερνήτης της πολιτείας, Annastacia Palaszczuk.

Οι «ταυτότητες»

Η Sojitz είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας και εκμεταλλεύεται τρία ανθρακωρυχεία στο Κουίνσλαντ, συμπεριλαμβανομένου του κοντινού ανθρακωρυχείου Gregory Crinium. Η Eneos είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ιαπωνίας, αλλά έχει εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για ανανεώσιμες πηγές και υδρογόνο. ναζητά προϊόντα πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας και σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τέτοιες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά το ηλιακό πάρκο Edenvale, θα πουλήσει το 70% της παραγωγής του στον λιανοπωλητή ηλεκτρικής ενέργειας Mojo, ενώ μερικά από τα υπόλοιπα 30% θα προμηθεύονται στο ορυχείο Gregory Crinum. Η κατασκευή ξεκινά αυτόν τον μήνα, με την ολοκλήρωση να αναμένεται στις αρχές του 2023. Η Gransolar έχει το συμβόλαιο για την κατασκευή του έργου, το έβδομο κατά σειρά ηλιακής εκμετάλλευσης στην Αυστραλία, απασχολώντας περίπου 450 εργαζομένους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης