Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Octopus Renewables: «Σπρώχνει» 100 εκατ. λίρες σε ενεργειακά projects

Octopus Renewables: «Σπρώχνει» 100 εκατ. λίρες σε ενεργειακά projects
Η Orit έχει εντοπίσει έναν όγκο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικής αξίας 3 δισ. δολ

Η Octopus Renewables Infrastructure Trust (Orit) σκοπεύει να συγκεντρώσει 100 εκατ. Λίρες εκδίδοντας νέες μετοχές για την επένδυση σε αναδυόμενες ευκαιρίες.

Ο πρόεδρος της Orit, Phil Austin, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσουμε το νέο ενημερωτικό δελτίο, περιγράφοντας την προγραμματισμένη συγκέντρωση χρημάτων που ακολουθεί 18 μήνες καλής προόδου ως εισηγμένη εταιρεία. Περισσότεροι επενδυτές συνειδητοποιούν την ανάγκη να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία που προσπαθούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μετόχους μας για τη συνεχή υποστήριξή τους μέχρι σήμερα, καθώς κοιτάζουμε αυτήν τη συγκέντρωση χρημάτων για τη χρηματοδότηση του επόμενου κεφαλαίου ανάπτυξης της ORIT».

Οι ενεργειακές ευκαιρίες

Η Orit έχει εντοπίσει έναν όγκο έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικής αξίας 3 δισ. δολ. Η εταιρεία έχει βραχυπρόθεσμες επενδυτικές υποχρεώσεις σε σχέση με την κατασκευή ενός αιολικού περιουσιακού στοιχείου και την υπό όρους απόκτηση ενός αιολικού project.

Επίσης, είναι εξουσιοδοτημένη να επενδύει σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.Το χαρτοφυλάκιο της Orit περιλαμβάνει 24 ενεργητικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκ των οποίων 22 είναι ηλιακά και 2 είναι αιολικά. Επιπλέον, τέσσερα ηλιακά στοιχεία και ένα αιολικό ενεργητικό αποκτήθηκαν υπό όρους.

Το ενδιάμεσο μέρισμα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021 θα πρέπει να δηλωθεί και να καταβληθεί τον Αύγουστο του 2021.

Περί Octopus Renewables

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο ιδιοκτήτη αιολικών και ηλιακών περιουσιακών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαχειρίζεται περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια λίρες ενεργειακών πόρων.Τέλος, από τον Μάιο του 2017 η εταιρεία έχει εξασφαλίσει εντολές για την ανάπτυξη περισσότερων από 800 εκατομμυρίων £ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης