Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επένδυση της Mitsubishi στο Λάος με την κατασκευή αιολικού 600 MW

Επένδυση της Mitsubishi στο Λάος με την κατασκευή αιολικού 600 MW
Θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στη νοτιοανατολική Ασία

Η Mitsubishi Corp. σχεδιάζει να συνεργαστεί με τους προγραμματιστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ταϊλάνδης, για την ανάπτυξη ενός τεράστιου αιολικού πάρκου στην ξηρά στο Λάος που θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο Βιετνάμ.

Η συνολική ισχύς του έργου ανέρχεται στα 600 MW, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στη νοτιοανατολική Ασία.

Ειδικότερα, μια θυγατρική εταιρεία της Mitsubishi θα αναλάβει μερίδιο 20% σε μια κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί με δύο ενεργειακές εταιρείες της Ταϊλάνδης. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους με τις εργασίες να ορίζονται το 2024.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο για την αποστολή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια κρατική μονάδα του Βιετνάμ βάσει συμβολαίου 25 ετών. Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας του Βιετνάμ έχει επεκταθεί ραγδαία σε συνάρτηση με την οικονομική του ανάπτυξη. Για να αντισταθμίσει μέρος αυτής της ζήτησης, η χώρα το 2016 συμφώνησε με το Λάος να μοιραστεί ηλεκτρική ενέργεια.

444_4.jpg

Τέλος, η Nikkei Asia δήλωσε ότι ο άνθρακας και η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των ενεργειακών πηγών του Βιετνάμ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων του Βιετνάμ, η χρήση σε υδροηλεκτρικά εργοστάσια μειώνεται, οδηγώντας σε σοβαρές ελλείψεις ενέργειας.

Το Βιετνάμ ξεκινά έργα ανανεώσιμης ενέργειας, όπως αιολική και ηλιακή, αλλά λίγες περιοχές στην χώρα πληρούν τις προδιαγραφές για τις υποδομές έργων στην αιολική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης