Επένδυση 100 εκατ. ευρώ της Repsol σε φωτοβολταϊκό έργο στην Ισπανία

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ της Repsol σε φωτοβολταϊκό έργο στην Ισπανία
Δημιουργία 400 θέσεων εργασίας από την επένδυση της εταιρείας στην τοπική αγορά

Σε λειτουργία τέθηκε το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο της Repsol στην Ισπανία, συνολικής ισχύος 127 MW. Πρόκειται για το «Kappa» και μάλιστα είναι το πρώτο project της εταιρείας σε αυτόν τον κλάδο, με επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, το εν λόγω project αποτελείται από 285.331 μονάδες ικανές να παρέχουν ανανεώσιμη ενέργεια σε 71.000 σπίτια, δημιουργώντας 400 θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο και όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Maria Victoria Zingoni, δήλωσε: «Αυτό το ορόσημο αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας να γίνουμε μια εταιρεία καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση σε μια περιοχή, όπου προβλέπουμε περαιτέρω ανάπτυξη της δέσμευσής μας για ένα μοντέλο πολλαπλών ενεργειών».

Τέλος, σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, η Repsol ανέλαβε την μακροπρόθεσμη προμήθεια με ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά και φωτοβολταϊκά των υποδομών που διατηρεί η Microsoft στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και των αντίστοιχων υποδομών στην Ισπανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης