Acciona: Προσθήκη 238 MW μέσω φωτοβολταϊκού πάρκου στην Χιλή - Βίντεο

Acciona: Προσθήκη 238 MW μέσω φωτοβολταϊκού πάρκου στην Χιλή - Βίντεο
Η ανανεώσιμη ισχύς της Acciona Energia στη χώρα ανέρχεται τώρα στα 922 MW

Σε λειτουργία τέθηκε το φωτοβολταϊκό της Acciona, Malgarida με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 238 MW στη Χιλή. Όπως αναφέρεται, το εν λόγω project θα παράγει 654 GWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως και η επένδυση αγγίζει τα 144 εκατ. ευρώ.

Η ανανεώσιμη ισχύς της Acciona Energia στη χώρα ανέρχεται τώρα στα 922 MW, αποτελούμενη από επτά ενεργές εγκαταστάσεις.

Ο διευθυντής της Acciona Energia South America, Jose Ignacio Escobar, δήλωσε: «Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, τόσο στον τομέα των κατασκευών όσο και στη διαχείριση, να προχωρήσουμε με το χαρτοφυλάκιο των έργων που προβλέπονται στο αναπτυξιακό μας σχέδιο.

Το 2020, θέσαμε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Tolpan Sur (84MW) και το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο Usya (64MWp) και ξεκινήσαμε την κατασκευή του Malgarida. Μάλιστα, το τελευταίο έχει εισάγει ενέργεια στο εθνικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας την ηγετική θέση της Acciona Energia ως τον κύριο αποκλειστικό χειριστή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Χιλή».

Η παρουσία στις ΗΠΑ

Tέλος, σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει την κατασκευή του φωτοβολταϊκού Bend, συνολικής ισχύος 317 MW έξω από το Χιούστον στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ. Πρόκειται για το πρώτο φωτοβολταϊκό της εταιρείας στις ΗΠΑ, στοχεύοντας σε μια αναπτυξιακή πορεία.

Η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει την ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ με την προσθήκη περισσότερων από 1,2 GW ηλιακής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2023. Η επένδυση στο Fort Bend θα φτάσει τα 230 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έως και 450 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου. Το project θα τεθεί σε λειτουργία το 2022.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης