SSE και Siemens Gamesa ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πράσινο υδρογόνο

SSE και Siemens Gamesa ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πράσινο υδρογόνο
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η SSE Renewables και η Siemens Gamesa στοχεύουν στον εντοπισμό εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου σε δύο επιλεγμένα χερσαία αιολικά πάρκα

Η SSE Renewables και η Siemens Gamesa υπέγραψαν ένα μνημόνιο συμφωνίας για να διερευνήσουν την ευκαιρία παραγωγής και παράδοσης πράσινου υδρογόνου, χρησιμοποιώντας ενέργεια από δύο χερσαία αιολικά πάρκα στη Σκωτία και την Ιρλανδία.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα στοχεύουν επίσης να συνεργαστούν με πελάτες πράσινου υδρογόνου στους τομείς της βιομηχανίας, των μεταφορών και των φορέων εκμετάλλευσης δικτύων φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η SSE Renewables και η Siemens Gamesa στοχεύουν στον εντοπισμό εγκαταστάσεων παραγωγής υδρογόνου σε δύο επιλεγμένα χερσαία αιολικά πάρκα, το καθένα στη Σκωτία και την Ιρλανδία που θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

Η «επανάσταση του πράσινου υδρογόνου»

Ο διευθύνων σύμβουλος της SSE Renewables, Jim Smith, δήλωσε: «Το υδρογόνο γίνεται γρήγορα ένα σημαντικό και συναρπαστικό στοιχείο της στρατηγικής για την απανθρακοποίηση της  ενέργειας, της βιομηχανίας και των μεταφορών. Και η επαναστατική παραγωγή πράσινου υδρογόνου από αιολική ενέργεια προσφέρει ευρύτερες ευκαιρίες στις αγορές. Σκωτία και Ιρλανδία μπορούν να εκμεταλλευτούν περαιτέρω τους άφθονους αιολικούς πόρους μας.

Για τους λόγους αυτούς, είναι σημαντική η συνεργασία των SSE Renewables και Siemens Gamesa, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν, για να φέρουν την επανάσταση του πράσινου υδρογόνου στη Σκωτία και την Ιρλανδία».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Siemens Gamesa για υπηρεσίες στη Βόρεια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, Paulina Hobbs δήλωσε: «Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες για να φτάσει ο αέρας και η ηλιακή ενέργεια στο ισοζύγιο δικτύου με ορυκτά καύσιμα. Το πράσινο υδρογόνο πρέπει να κάνει το ίδιο σε μια δεκαετία εάν θέλουμε το 2050 να είμαστε ανθρακικά ουδέτεροι.

Η Siemens Gamesa έχει δεσμευτεί να το κάνει αυτό, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν συνεργαζόμαστε με εταιρείες όπως η SSE Renewables. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία αυτή».

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης