Τελευταία Νέα

Η SSE πωλεί το μερίδιο της στην Scotia Gas και στρέφεται στις ΑΠΕ

Η SSE πωλεί το μερίδιο της στην Scotia Gas και στρέφεται στις ΑΠΕ

Deal 1,7 δις. δολ. για την πώληση του 33,3% της SGN σε καναδική κοινοπραξία

 

Η βρετανική SSE συμφώνησε τη Δευτέρα να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιο της 33,3% στην Scotia Gas Networks (SGN) έναντι 1,225 δισεκατομμυρίων λιρών (1,70 δισεκατομμυρίων δολαρίων) καθώς ο παραγωγός ενέργειας εστιάζει την προσοχή του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. ηλεκτρική ενέργεια άνθρακα.

Η καναδική κοινοπραξία του Ontario Teachers 'Pension Plan Board και του Brookfield Super-Core Infrastructure Partners θα αγοράσουν το μερίδιο της SSE στο SGN, το οποίο προμηθεύει φυσικό αέριο στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη δυτική Βόρεια Ιρλανδία.
Η SSE έχει εκπονήσει σχέδια για επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές χαμηλών εκπομπών άνθρακα τα επόμενα πέντε χρόνια και τριπλασιάσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, καθώς θα μεταβαίνει στο καθαρό μηδέν.
Τον Μάιο ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει επένδυση 7,5 δισεκατομμυρίων λιρών σε έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2025.
Η συμφωνία SGN ολοκληρώνει το πρόγραμμα διάθεσης της SSE άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών και η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους, ανέφερε η εταιρεία.
"Το κεφάλαιο που απελευθερώνουμε θα μας βοηθήσει να μεγιστοποιήσουμε την παράδοση της στρατηγικής μας για τον ηλεκτρισμό χαμηλού άνθρακα", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της SSE Gregor Alexander.
Τα έσοδα από την πώληση του SGN θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του καθαρού χρέους βραχυπρόθεσμα και για την υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων, ανέφερε η εισηγμένη εταιρεία στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι θα παράσχει ενημέρωση με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα τον Νοέμβριο.
Οι μετοχές της SSE αυξήθηκαν κατά 1,8% στις πρωινές συναλλαγές. Η SSE απέκτησε μερίδιο 50% στο SGN το 2005 έναντι 505 εκατομμυρίων λιρών (702,30 εκατομμύρια δολάρια), προτού πουλήσει το 16,7% των μετοχών σε μονάδα της Επενδυτικής Αρχής του Άμπου Ντάμπι (ADIA) το 2016. Η SSE ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η καναδική κοινοπραξία συμφώνησε επίσης να αποκτήσει το μερίδιο της ADIA για ένα άγνωστο ποσό. Η Morgan Stanley και η Credit Suisse ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι της SSE και η Nomura ως οικονομικός σύμβουλος της ADIA. Η Evercore ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος των καθηγητών του Οντάριο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης