Η ΕΕ θα διατηρήσει τους δασμούς στο αμερικανικό βιοντίζελ έως το 2026

Η ΕΕ θα διατηρήσει τους δασμούς στο αμερικανικό βιοντίζελ έως το 2026

 Η κατάργησή τους θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών με τεχνητά χαμηλές τιμές εκτιμά η ΕΕ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διατηρήσει τους δασμούς της για το βιοντίζελ των ΗΠΑ για άλλα πέντε χρόνια μετά το συμπέρασμα ότι η κατάργησή τους θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών με τεχνητά χαμηλές τιμές σύμφωνα με το Reuters.

Οι δασμοί, που χρονολογούνται από το 2009, θα παραταθούν έως το 2026, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εξέτασε την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παραγωγοί των ΗΠΑ θα μπορούσαν να φθάσουν σε πλήρη παραγωγική ικανότητα και επίσης να εκτρέψουν τις πωλήσεις από ορισμένες από τις εξαγωγές τους από λιγότερο κερδοφόρες αγορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.
Ανέφερε ότι οι αμερικανοί παραγωγοί πωλούσαν ήδη σε τρίτες χώρες σε χαμηλότερες τιμές χαμηλότερες από αυτές των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ντάμπινγκ . Αναφέρει επίσης ότι οι αμερικανοί παραγωγοί επωφελούνταν από επιδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών πιστώσεων, επιχορηγήσεων και εγγυήσεων δανείων.
Οι δασμοί αντιντάμπινγκ κυμαίνονται από μηδέν έως 198,0 ευρώ (235,36 δολάρια) ανά τόνο και οι δασμοί που σχετίζονται με επιδοτήσεις από 211,2 έως 237,0 ευρώ ανά τόνο.
Οι δασμοί δεν είναι αθροιστικοί, επομένως όποιο είναι το υψηλότερο των δύο μορφών δασμών ισχύει. Οι δασμοί θα συνεχίσουν να επιβάλλονται σε μια σειρά εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Archer Daniels Midlands Co και Cargill.
Η αρχική υπόθεση ασκήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Βιοντίζελ για λογαριασμό παραγωγών της ΕΕ όπως η γαλλική Saipol και η γερμανική Verbio.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης