Τελευταία Νέα

Frans Timmermans: Επιτάχυνση της μετάβασης στις ΑΠΕ - Λύση στο κόστος του ρεύματος

Frans Timmermans: Επιτάχυνση της μετάβασης στις ΑΠΕ - Λύση στο κόστος του ρεύματος
Στην πορεία αυτής της κρίσης των τιμών της ενέργειας, οι τιμές των ανανεώσιμων παρέμειναν χαμηλές και σταθερές, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Frans Timmermans, μίλησε χθες 14 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς η επιτάχυνση της μετάβασης στις φθηνές ανανεώσιμες είναι η λύση για το κόστος του ρεύματος και τη αύξηση του κόστους των ορυκτών καυσίμων. Μεταξύ των άλλων είπε:

«Aν είχαμε την Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) 5 χρόνια νωρίτερα, δεν θα ήμασταν σε αυτή τη θέση, γιατί τότε θα είχαμε λιγότερη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, από το φυσικό αέριο. Είδαμε στην πορεία αυτής της κρίσης των τιμών της ενέργειας, ότι οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρέμειναν χαμηλές και σταθερές.

Έτσι, αντί να παραλύσουμε ή να επιβραδύνουμε τα πράγματα λόγω της αύξησης των τιμών τώρα στον τομέα της ενέργειας, θα πρέπει να επιταχύνουμε τα πράγματα στη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έτσι ώστε οι προσιτές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να είναι διαθέσιμες για όλους ».

Δείτε όλη την ομιλία του Frans Timmermans στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ΕΔΩ 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης