Η Siemens Gamesa παράγει ανακυκλώσιμες λεπίδες

Η Siemens Gamesa παράγει ανακυκλώσιμες λεπίδες

Αντιμετωπίζοντας τα απόβλητα αιολικής ενέργειας

 

Η εταιρεία κατασκευαστής στροβίλων Siemens Gamesa ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή ανακυκλώσιμων πτερυγίων υπεράκτιων ανεμογεννητριών για εμπορική χρήση. Οι λεπίδες ανεμογεννητριών είναι γενικά μεγάλες και μη ανακυκλώσιμες και στο τέλος της λειτουργίας τους καταλήγουν σε τεράστιους χώρους υγειονομικής ταφής που έχουν αρχίσει να τραβούν την προσοχή των περιβαλλοντολόγων.

Η Rival Vestas αποκάλυψε τον Μάιο τεχνολογία που επιτρέπει την πλήρη ανακύκλωση των πτερυγίων ανεμογεννητριών, αλλά η Siemens Gamesa ισχυρίστηκε στη ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι ήταν η πρώτη εταιρεία που παράγει ανακυκλώσιμες λεπίδες.
Οι λεπίδες ανεμογεννητριών κατασκευάζονται με ρητίνες που δένουν μεταξύ τους τα διαφορετικά υλικά τους.
Η Siemens Gamesa, η οποία παράγει λεπίδες μήκους έως 125 μέτρα, χρησιμοποιεί ρητίνη με ειδική χημική δομή που της επιτρέπει να διαχωρίζει τα άλλα υλικά, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ανέφερε. Η μονάδα Siemens Energy ανακοίνωσε ότι έχει ήδη επιτύχει συμφωνίες για την πώληση ανακυκλώσιμων λεπίδων σε τρεις εταιρείες κοινής ωφέλειας την RWE, την EDF και την Western Power Distribution.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης