Πώς η Πολωνία ενθαρρύνει την επέκταση των offshore αιολικών

Πώς η Πολωνία ενθαρρύνει την επέκταση των offshore αιολικών
Εξαιρετική η πρωτοβουλία της Πολωνίας

Η κυβέρνηση της Πολωνίας και οι εταιρείες της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας της χώρας προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας που υπαγορεύει την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ. Ο υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Πολωνίας Michal Kurtyka δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ο κύριος στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η υποστήριξη του εν λόγω τομέα στην χώρα και να μεγιστοποιηθεί το λεγόμενο τοπικό περιεχόμενο. Δηλαδή, η συμμετοχή πολωνικών εταιρειών στην εφοδιαστική αλυσίδα για υπεράκτια αιολικά πάρκα που κατασκευάζονται στο πολωνικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υφυπουργού Κλίματος και Περιβάλλοντος Ireneusz Zyska, σύμφωνα με τον οποίο «η υπογραφή της σημερινής συμφωνίας είναι ένα πρωτοφανές επίτευγμα για το οποίο όλοι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Είναι η δεύτερη του είδους μετά από αυτή την Μεγάλης Βρετανίας, που στοχεύει στην ανάπτυξη και την επέκταση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα ευνοϊκής συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και των σημερινών και μελλοντικών επενδυτών και φορέων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Πολωνία, καθώς και επιχειρηματιών που συμμετέχουν σε προμήθειες για την προετοιμασία, την υλοποίηση και τη λειτουργία υπεράκτιων έργων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη και ενθαρρύνουμε άλλους φορείς να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης