Η Shell θα κατασκευάσει μονάδα βιοκαυσίμων στην Ολλανδία

Η Shell θα κατασκευάσει μονάδα βιοκαυσίμων στην Ολλανδία

Θα μπορεί να παράγει 820.000 τόνους ανανεώσιμων καυσίμων ετησίως όταν ξεκινήσει την παραγωγή το 2024 και αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Ευρώπης

 

Η Royal Dutch Shell) σχεδιάζει να κατασκευάσει μονάδα βιοκαυσίμων στην Ολλανδία για να επιτύχει τον στόχο της για καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη 16/9/.2021.

Η εγκατάσταση στο Ρότερνταμ θα μπορεί να παράγει 820.000 τόνους ανανεώσιμων καυσίμων ετησίως όταν ξεκινήσει την παραγωγή το 2024 και αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Ευρώπης, επεσήμανε ο ενεργειακός κολοσσός.
Το σχέδιο ακολουθεί τη δέσμευση της Shell τον Φεβρουάριο να εξαλείψει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, αυξάνοντας τη φιλοδοξία της από προηγούμενους στόχους ενόψει της αυξανόμενης πίεσης των επενδυτών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τα αειφόρα καύσιμα της αεροπορίας θα μπορούσαν να αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ της δυναμικότητας του εργοστασίου του Ρότερνταμ, ενώ το υπόλοιπο για ανανεώσιμο ντίζελ, ανάλογα με τη ζήτηση των πελατών. Η εγκατάσταση θα παράγει καύσιμα από απόβλητα με τη μορφή χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, ζωικού λίπους και άλλων υπολειμμάτων προϊόντων.
Τα βιώσιμα φυτικά έλαια όπως η ελαιοκράμβη θα συμπληρώσουν τα απόβλητα πρώτων υλών στο εργοστάσιο, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν παρθένο φοινικέλαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης