Τελευταία Νέα

Συνεργασία Eneos και Fortescue για την ανάπτυξη αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου Ιαπωνίας - Αυστραλίας

Συνεργασία Eneos και Fortescue για την ανάπτυξη αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου Ιαπωνίας - Αυστραλίας

 Η Eneos και η Fortescue Future Industries (FFI) θα εξετάσουν τη δυνατότητα για σταθερή παροχή προσιτού υδρογόνου που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Δυτική Αυστραλία

 

Η ιαπωνική Eneos Holdings και μια μονάδα του ομίλου Fortescue Metals της Αυστραλίας θα εξετάσουν τη συνεργασία για την ανάπτυξη μιας πράσινης αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη.

Το πράσινο υδρογόνο είναι ένα καύσιμο μηδενικού άνθρακα που παράγεται με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο και θεωρείται ως ένας τρόπος για να απορροφηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και την βαριά βιομηχανία.
Η Eneos και η Fortescue Future Industries (FFI) θα εξετάσουν τη δυνατότητα για σταθερή παροχή προσιτού υδρογόνου που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Δυτική Αυστραλία, όπου υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις γης για την κατασκευή μεγάλης κλίμακας ηλιακών και αιολικών πάρκων.
Η FFI θα επικεντρωθεί στην παροχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα κύτταρα ηλεκτρόλυσης νερού για την παραγωγή υδρογόνου, ενώ η Eneos θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή μεθυλοκυκλοεξανίου (MCH), μια μορφή αποθήκευσης και μεταφοράς υδρογόνου και θαλάσσιας μεταφοράς MCH από την Αυστραλία στην Ιαπωνία, ανέφερε η ιαπωνική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Την Τετάρτη, ο μεγαλύτερος προμηθευτής υδρογόνου της Ιαπωνίας Iwatani Corp και πέντε άλλες εταιρείες δήλωσαν ότι θα μελετήσουν τη σκοπιμότητα της οικοδόμησης μιας πράσινης αλυσίδας εφοδιασμού υγροποιημένου υδρογόνου μεταξύ Ιαπωνίας και Αυστραλίας που θα μπορούσε να παράγει 100 τόνους την ημέρα μέχρι το 2026.
Η ιαπωνική εταιρεία μηχανικής Chiyoda Corp πέτυχε σε ένα πιλοτικό έργο πέρυσι να μεταφέρει υδρογόνο στο MCH από το Μπρουνέι στην Ιαπωνία ως καύσιμο για την παραγωγή ενέργειας. Το υγρό MCH μπορεί να μεταφερθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες εγκαταστάσεις, όπου εξάγεται υδρογόνο για ενεργειακή χρήση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης