Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κόμβος ΑΠΕ για υπεράκτια αιολικά στο New Jersey - Το σχέδιο της LS Power

Κόμβος ΑΠΕ για υπεράκτια αιολικά στο New Jersey - Το σχέδιο της LS Power
Το Outerbridge θα παράγει ενέργεια για έως 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά και θα δημιουργήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομική αξία για την αμερικανική πολιτεία

Η θυγατρική της LS Power, Rise Light & Power αποκάλυψε σχέδια για έναν νέο κόμβο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα παραδίδει τον υπεράκτιο αιολικό πόρο του Νιου Τζέρσεϊ στο δίκτυο της πολιτείας των ΗΠΑ με περιβαλλοντικά υπεύθυνο, αποδοτικό και προσιτό τρόπο. Η Rise προτείνει να κατασκευαστεί ο κόμβος των ΑΠΕ, Outerbridge στη θέση του πρώην σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, EH Werner.

Στόχος είναι η αναδιαμόρφωση ενός τόπου ως κόμβος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα χρησιμεύσει ως κεντρικό σημείο διασύνδεσης για υπεράκτια αιολικά πάρκα για την παροχή καθαρής ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο του Νιου Τζέρσεϊ. Η εταιρεία δήλωσε ότι η πρότασή της θα επιτρέψει στα υπεράκτια αιολικά πάρκα να αποφύγουν να φέρουν καλώδια Υψηλής Τάσης στις παραλίες του Νιου Τζέρσεϊ ή σε άλλες ευαίσθητες περιοχές.

Τα καλώδια τροφοδοσίας θα είναι υπόγεια, ενώ ένα προτεινόμενο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας προσφέρει την ευκαιρία για περαιτέρω αξιοπιστία στο δίκτυο, ανέφερε η εταιρεία. «Το Outerbridge θα παράγει ενέργεια για έως 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά και θα δημιουργήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομική αξία για την αμερικανική πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 88 εκατομμυρίων δολαρίων από φορολογικά έσοδα για τις κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Rise Light & Power, Clint Plummer, δήλωσε: «Η Rise Light & Power δεσμεύεται να βοηθήσει το Νιου Τζέρσεϊ να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους του για καθαρή ενέργεια. Το τολμηρό όραμα της πολιτείας απαιτεί μια υπεύθυνη, προσιτή λύση για την παράδοση υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο κρατικό ηλεκτρικό δίκτυο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης