K. Simson: Η «απάντηση» στις ανοδικές τιμές ρεύματος είναι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ

K. Simson: Η «απάντηση» στις ανοδικές τιμές ρεύματος είναι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμες λύσεις, σύμφωνα με την Επίτροπο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί «πολύ στενά» την εξέλιξη της τιμής ηλεκτρισμού, δήλωσε σήμερα η επίτροπος Ενέργειας, Kadri Simson,- όπως αναμεταδίδει το euractiv -  επισημαίνοντας τις μακροπρόθεσμες διορθώσεις όπως οι επενδύσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως την κύρια απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η υψηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται κυρίως στην παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των τιμών του φυσικού αερίου που αυξάνονται σταθερά από τον Ιανουάριο δήλωσε πριν λίγες μέρες η Επίτροπος.

«Οι εκάστοτε ανάγκες ρυθμίζουν τα κοινωνικά μέτρα για τη στήριξη των ευαίσθητων ομάδων» συμπλήρωσε. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για κοινωνικά ή φορολογικά θέματα, τα οποία μπορούν να μετριάσουν την πίεση στους καταναλωτικούς λογαριασμούς, η ΕΕ είναι ως επί το πλείστον ανίσχυρη, φάνηκε να παραδέχεται.

Ποιες λύσεις διαφαίνονται

Υπάρχουν αρκετές λύσεις που θα βοηθήσουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, εξήγησε η Simson, λέγοντας ότι η πρώτη μεταξύ αυτών είναι η μείωση της εξάρτησης του τομέα της ενέργειας από το φυσικό αέριο και τον άνθρακα, οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες.

«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξακολουθούν να παράγουν στην καλύτερη τιμή. Έτσι, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα σταθεροποιήσουν την τιμή στο μέλλον» τόνισε. Άλλες λύσεις περιλαμβάνουν καλύτερα ενσωματωμένες αγορές ηλεκτρικής ενέργειας πέρα ​​από τα σύνορα της ΕΕ και επενδύσεις στην ενεργειακή απόδοση, όπως η μόνωση κτιρίων, πρόσθεσε η Simson.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης