Ισραηλινή εταιρία εξελίσσει ελαφρύ κινητήρα υδρογόνου FPLE

Ισραηλινή εταιρία εξελίσσει ελαφρύ κινητήρα υδρογόνου FPLE
Η όλη κατασκευή ζυγίζει μόλις δέκα κιλά και αποτελείται από 20 ξεχωριστά μέρη

Η Aquarius Engines προσβλέπει στον εκδημοκρατισμό της υδρογονοκίνησης με μια συμπαγή και ελαφριά κατασκευή που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για plug-in hybrids και range extenders.

Η λειτουργία του εν λόγω κινητήρα βασίζεται στη γραμμική κίνηση, εν αντιθέσει με το κλασικό μοντέλο της μονάδας εσωτερικής καύσης, που παράγει έργο περιστρέφοντας ένα στροφαλοφόρο άξονα. Η όλη κατασκευή ζυγίζει μόλις δέκα κιλά και αποτελείται από 20 ξεχωριστά μέρη. Η Aquarius το χαρακτηρίζει ως γραμμικό κινητήρα FPLE (Free Piston Linear Engine).

Αναφορικά με την αρχή λειτουργίας του, μέσα στον κύλινδρο βρίσκεται ένα πιστόνι «διπλής ενέργειας», περασμένο σε μια μεταλλική μπάρα. Αυτό είναι και το μοναδικό κινούμενο στοιχείο σε όλο τον κινητήρα. Η μπάρα αναλαμβάνει επίσης το ρόλο των βαλβίδων, αφού χάρη στην κοίλη κατασκευή της εισάγει αέρα και εξάγει καυσαέρια κατά την κίνηση εντός του θαλάμου καύσης. Έτσι όπως ταλαντώνεται το πιστόνι σε γραμμική τροχιά, επιτρέπει τη λειτουργία δύο κύκλων καύσης, εκατέρωθεν αυτού.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης